Відчуйте себе монархом: рецепт легендарного десерту, з яким святкують Різдво королівські особи

Читать на русском
Автор
10878
Такі солодощі виглядають на столі просто розкішно
Такі солодощі виглядають на столі просто розкішно. Фото smak.ua

Саме цей пудинг їдять покоління британських монархів

Ми розповідали, як спекти різдвяний калач — розкішна начинка, яку на свято пекли в Україні. В Британії ж для королівської сім’ї з давніх-давен готується традиційний пудинг.

Цей самий різдвяний королівський пудинг можна приготувати для свого святкового столу. Виходить дуже смачно, вишукано та незвичайно. Рецептом поділились на порталі Shuba.

Інгредієнти:

  • Родзинки темні — 250 г
  • Смородина — 250 г
  • Родзинки золотисті — 185 г
  • Апельсин, цедра — 150 г
  • Смалець — 250 г
  • Панірувальні сухарі — 250 г
  • Борошно пшеничне — 90 г
  • Спеції — 15 г
  • Яйця курячі — 2 шт.
  • Цукор — 180 г
  • Пиво — 275 мл
  • Ром — 40 мл
  • Бренді — 40 мл

Спосіб приготування:

  1. У велику миску додаємо усі сухі інгредієнти та гарно перемішуємо. Тоді додаємо яйця та алкоголь, і знову перемішуємо.
  2. Форму для випічки змащуємо невеликою кількістю масла. Після цього щільно втрамбовуємо в неї масу. Закриваємо пергаментом.
  3. У центрі пергаменту робимо складку, бо поки пудинг буде настоюватись, він збільшиться у розмірах. Зверху накриваємо фольгою і щільно прив’язуємо її до форми ниткою. У такому вигляді пудинг може зберігатись навіть місяць, але в будь-якому разі не менше, ніж 12 годин.
  4. На Різдво дістаємо пудинг, розігріваємо його на водяній бані протягом 3-4 годин. Тоді виймаємо із форми та перевертаємо на тарілку.

Отриманий пудинг прикрашаємо цукровою пудрою та фруктами. Також ми ділились рецептом особливо смачної куті.