Салат вийде ніжним і пікантним: страва "піде" першою навіть зі святкового столу

Читать на русском
Автор
66460
Близькі гідно оцінять салат
Близькі гідно оцінять салат. Фото yanusia.com

Чудова страва на всі випадки життя

Зазвичай буряк асоціюється у нас з ароматним борщем, максимум — з оселедцем під "Шубою". Але сьогодні ми переконаємо вас, що цей овоч точно "здатний" на більше.

Разом із Shuba ми приготуємо салат із буряком, куркою та фетою, який точно вразить смаком та незвичайним поєднанням інгредієнтів навіть досвідченого гурмана. Це відмінний варіант для обіду чи вечері, перекушування на роботі, а якщо скористатися кулінарним кільцем — то й для святкового столу.

Як приготувати салат з буряком, куркою та фетою

Інгредієнти на 4 порції:

  • буряк — 2 шт.;
  • куряче філе — 1 шт.;
  • фета — 150 г;
  • чорнослив без кісточки — 50 г;
  • волоські горіхи — 20 г;
  • часник, зубчики — 2 шт.;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку;
  • сметана — 50 г.

Спосіб приготування:

  1. Буряки миємо і варимо до готовності протягом 40-50 хвилин. Коли овоч охолоне, чистимо його та нарізаємо невеликими кубиками.
  2. Миємо куряче філе, відправляємо його в киплячу підсолену воду і варимо протягом 40 хвилин. Даємо м’ясу охолонути та нарізаємо такими самими кубиками.
  3. Чорнослив миємо теплою водою та нарізаємо кубиками. Такими ж кубиками подрібнюємо і фету. Очищений часник пропускаємо через прес, а волоські горіхи сушимо на сухій сковороді та подрібнюємо.
  4. Підготовлені інгредієнти відправляємо в салатник, солимо, перчимо, заправляємо сметаною. Все ретельно перемішуємо та подаємо на стіл.

Раніше ми розповідали, що зробити з буряком, щоб вона стала в рази смачнішою. Так салат вийде ще краще.