Ваші салати вийдуть на новий рівень: що зробити з буряком, щоб він став в рази смачнішим

Читать на русском
Автор
15768
Кулінари знають, що запечений буряк значно смачніший, ніж варений
Кулінари знають, що запечений буряк значно смачніший, ніж варений. Фото Pixabay

Є деякі тонкощі, які дозволять зробити овоч ще смачнішим

Буряк — це смачний і корисний овоч, який використовується в багатьох салатах і закусках. Приміром, ми ділились рецептом смачного салату.

Однак, якщо готувати його звичайним способом, тобто варити, то він втрачає свій насичений смак і аромат. Щоб цього уникнути, досвідчені кухарі рекомендують запікати буряк в духовці. Разом з Pixelinform ділимось тонкощами, які допоможуть приготувати буряк смачніше.

Як запекти буряк

  1. Очистіть буряк від шкірки, але не видаляйте хвостики.
  2. Промийте буряк під проточною водою, щоб видалити пісок і бруд.
  3. Покладіть буряк на деко і запікайте в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 1,5-2 годин, в залежності від розміру буряка.

Готовність буряка перевірте ножем. Якщо він легко проколюється, то буряк готовий. Щоб буряк швидше приготувався, його можна попередньо нарізати на невеликі шматочки. Якщо ви хочете, щоб буряк мав більш насичений смак, то перед запіканням його можна змастити оливковою олією, посипати сіллю і перцем.

При варінні буряк втрачає частину своїх корисних речовин і аромату. Крім того, варений буряк має менш насичений смак, ніж запечений. Також ми розповідали, як зварити ідеальне картопляне пюре.