Сіль та реагенти не зашкодять ніжним лапам собаки: що для цього зробити

Читать на русском
Автор
3105
Не всі собаки згодні носити взуття взимку
Не всі собаки згодні носити взуття взимку. Фото Pexels

Дізнайтесь, як ефективно захистити лапи вашого собаки в зимовий період

Взимку дуже важливо захищати лапи собаки як від морозу, так і від дорожньої солі. Реагенти, якими посипають тротуари, можуть призвести до серйозного подразнення та пошкодження шкіри тварини.

Собака може любити снігову погоду й навіть із задоволенням носити зимовий одяг. Але більшість цих тварин звикли ходити по землі босоніж, тому вони можуть чинити опір і відмовлятись від взуття. У такому разі можна спробувати альтернативний спосіб захисту, про який пише Vetgroom.

Як захистити собачі лапи від реагентів та солі

Перед кожною прогулянкою обробляйте лапи вихованця звичайним вазеліном або спеціальним кремом, у складі якого є віск. Такі засоби утворюють захисну плівку на шкірі, яка захистить пса не лише від солі, а й від морозу.

Слід пам’ятати, що цей варіант підходить лише коли на вулиці стоїть мороз. При плюсовій температурі віск та вазелін просто розмажуться і лапи залишаться без захисту.

Після прогулянки необхідно трохи почекати, поки лапи відігріються, а потім змити засіб. До того ж очищення лап допоможе змити сіль та інші реагенти, які вона збере на вулиці.

Але все ж таки найбезпечнішим і зручним варіантом захистити лапи залишається взуття для собак. Воно дає 100% впевненість у тому, що шкіра тварини не стикатиметься з їдкими речовинами та не пошкодиться.

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно тренувати собак. Ці поради допоможуть навчити цуценя повертатися до вас із командою.