Домашній улюбленець буде вам вдячний: як доглядати собаку в холоди

Читать на русском
Автор
3428
Обов’язково одягайте собаку
Обов’язково одягайте собаку. Фото Pexels

Ці правила збережуть здоров’я вихованця

Людині неважко пережити люті холоди. Достатньо правильно одягнутися, при необхідності використовувати грілку або інші предмети, що зігрівають. А ось собакам, яким потрібний щоденний вигул, доводиться складніше.

Низькі температури можуть негативно вплинути на здоров’я вихованця, тому господарям варто звернути особливу увагу на низку факторів. Порадами щодо зимового вигулу собак ділиться g.pl.

Як вигулювати собаку в морози

Якщо на вулиці дуже холодно і ви плануєте прогулянку, непогано одягнути вихованця. Не кожному собаці подобається таке доповнення. Але улюбленець, напевно, буде вдячний вам, як тільки вийде за двері.

Лапи домашнього улюбленця також вимагають особливого догляду у морози. Є навіть спеціальне взуття для собак. Якщо не використовувати його, після прогулянки необхідно ретельно очистити лапи тварини від бруду, льоду та дорожньої солі.

Зверніть увагу на зимовий раціон собаки. Він має бути правильно збалансований. В ньому повинні бути вітаміни А, D і Е.

Коли на вулиці мороз і ви бачите, що ваш вихованець починає тремтіти, якнайшвидше повертайтеся додому. Особливо про це слід пам’ятати власникам дрібних собак, які найгірше переносять морози та мають нижчий імунітет. Якщо порода собаки не потребує обов’язкових прогулянок, подумайте двічі, чи варто виводити улюбленця на холод.

Якщо ви помітили на морозі покинутого собаку, якнайшвидше повідомте про це до найближчого притулку або інших служб. Собака, залишена в таких умовах на довгий час, може цього не пережити.

Раніше "Телеграф" розповідав, які породи собак люблять холоди. Морози до душі хаскі, мастифам, сенбернарам й не тільки.