Як розтопити лід біля будинку без солі: прості та безпечні методи

Читать на русском
Автор
87428
У боротьбі з льодом знадобиться навіть буряк
У боротьбі з льодом знадобиться навіть буряк. Фото Колаж, "Телеграф"

Використовуйте ці доступні засоби замість солі, яка додає проблем

Зима приносить із собою безліч проблем та турбот. Крім того, що потрібно докласти зусиль для утеплення будинку, вибрати правильні дрова для обігріву, через снігопади та температурні гойдалки доводиться розчищати під’їзні доріжки.

Зазвичай питання зі зледенілими доріжками біля будинку вирішується за допомогою лопати та солі. Але махати лопатою досить виснажливе заняття, а сіль ушкоджує взуття та шкіру на лапах тварин. Тому краще вибрати альтернативу. Список ефективних засобів проти льоду на доріжках публікує Bobvila.

Чим посипати доріжки перед будинком узимку

Добрива діють не так швидко, як кам’яна сіль, але завдяки таким речовинам у складі як сульфат амонію, хлорид калію, сечовина, азот, ефективно розтоплюють лід. Подібно до кам’яної солі, молекули цих хімікатів знижують температуру плавлення льоду, але при цьому не пошкоджують тротуар і двір.

Кавову гущу часто викидають або компостують після приготування кави. Але вона відмінно підходить для того, щоб розтопити кригу на під’їзній доріжці та на ґанку. Кавова гуща містить азот, який знижує температуру плавлення льоду. Крім того, темний колір кавової гущі поглинає сонячне світло краще ніж білий сніг або чистий лід, що незначно, але допомагає збільшити швидкість танення льоду.

Медичний спирт корисний не тільки для чищення. Його можна використовувати для розчистки під’їзної доріжки. Змішайте 500 мл спирту з 1 чайною ложкою концентрованого засобу для миття посуду і 15 літрами гарячої води, щоб отримати домашній розчин для розтоплення льоду.

Буряковий сік знижує температуру плавлення льоду та снігу аналогічно кам’яній солі. Цей нетрадиційний варіант не тільки ефективний для розтоплення льоду, але також безпечний для бетону, асфальту, рослин, автомобілів та свійських тварин. Єдиний недолік – колір бурякового соку може забруднити покриття доріжки. Щоб уникнути такого ефекту, при можливості прибирайте буряковий сік відразу, як розтане лід.

Оцет не такий ефективний, як описані вище засоби, але все ж таки його теж можна використовувати для очищення доріжок від льоду. Рекомендується змішати оцет та гарячу воду в рівних пропорціях та вилити на лід. Після цього його буде легше розбити лопатою та прибрати.

Один із найефективніших засобів проти льоду на доріжках — хлорид кальцію. Хоча цей засіб може завдати шкоди газонам та іншим рослинам, якщо застосовувати його у великих кількостях. Але все ж таки він більш безпечний, ніж сіль.

Раніше "Телеграф" розповідав, які засоби допоможуть взуттю не ковзати по льоду. Ці методи доступні для кожного.