Як доглядати за сухими губами взимку: поради модниць

Читать на русском
Автор
1906
Взимку губи потрібно ретельно зволожувати (зображення створено за допомогою ШІ)
Взимку губи потрібно ретельно зволожувати (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми підкажемо, як доглядати за губами взимку

Зима — це час, коли наші губи особливо потребують догляду. Сухий і холодний повітря, вітер і мороз можуть сильно пересушити їх, викликаючи тріщини і роздратування.

Щоб уникнути цих неприємностей, важливо дотримуватися кількох простих правил догляду за губами. Ось кілька корисних порад:

1. Пити достатньо води

Вода допомагає підтримувати вологість шкіри, в тому числі і губ. Тому важливо пити достатньо рідини протягом дня, щоб запобігти їхньому пересиханню.

2. Використовуйте зволожуючий бальзам для губ

Бальзам для губ — це один з найважливіших засобів для догляду за ними взимку. Він допомагає зберегти вологість шкіри губ і захищає їх від холоду і вітру.

3. Наносьте бальзам для губ часто

Не варто чекати, поки губи стануть сухими, щоб нанести бальзам. Наносите його щоразу, коли відчуваєте сухість або дискомфорт. Особливо важливо це робити перед виходом на вулицю.

4. Вибирайте бальзам для губ з SPF

Сонцезахисний фактор (SPF) в бальзамі для губ допоможе захистити їх від шкідливого впливу сонячних променів.

5. Обмежте облизування губ

Облизування губ може здатися природним способом зволоження, але насправді це тільки посилює їх сухість.

6. Натуральні засоби

Якщо у вас є алергія на хімічні компоненти, що входять до складу бальзамів для губ, можна використовувати натуральні засоби. Наприклад, можна наносити на губи оливкову олію, мед або вазелін.

Щоб бальзам для губ краще вбирався, перед його нанесенням можна зробити легкий масаж губ. Для цього нанесіть на них трохи бальзаму і масажуйте круговими рухами протягом кількох хвилин.

Дотримуючись цих простих порад, ви зможете зберегти свої губи м'якими і зволоженими взимку.

Раніше, "Телеграф" писав, що в ексклюзивному інтерв’ю "Телеграфу" лікар-косметолог Алла Дворянин розповіла, про основні заборони при домашньому догляді за шкірою обличчя.