Натріть полоззя картоплею: хитрий спосіб видалити іржу на санчатах

Читать на русском
Автор
1377
Санки прослужать дуже довго
Санки прослужать дуже довго. Фото freepik.com

Дізнайтеся, як правильно доглядати санки

Зима – час розваг на снігу. Найбільше зниженню температури та снігопаду радіють діти, адже вони можуть кататися на санчатах та ліпити сніговиків. Санки бувають найрізноманітніші – пластикові, дерев’яні чи металеві. Останні найдовговічніші, але згодом на них з’являється іржа. Щоб санки служили довгі роки й навіть передавалися з покоління в покоління, їх необхідно правильно доглядати. Тим більше для цього, як і для видалення іржі з інших металевих предметів у будинку, не доведеться купувати будь-які засоби. Все необхідне знайдеться на кухні.

Як доглядати за санками

Сучасні пластикові санки легші та яскравіші за металеві. Але вони дуже швидко ушкоджуються. Нерідко їх вистачає лише на один сезон. У цьому плані металеві санчата більш довговічні.

Санки потрібно обов’язково протирати та сушити після кожного використання. Згодом на них може з’явитися іржа, яка не лише погіршує естетику, а й ускладнює пересування снігом. Легко позбавитися її допоможе сода, оцет або картопля з сіллю, пише Top.

Чим видалити іржу на санчатах

У бульбах картоплі міститься щавлева кислота, яка здатна впоратися з іржею та іншими сильними забрудненнями. Просто розріжте картоплину навпіл, посипте її сіллю, потім очистіть нею іржаву поверхню. У такий спосіб можна очистити не тільки полоззя, а й столові прилади.

Ще один спосіб позбутися іржі — використовувати оцет. Зануріть паперовий рушник в оцет, покладіть його на іржаві полоззя і залиште на кілька годин або навіть на ніч. Після цього іржа повинна самостійно зійти з металевої поверхні.

Якщо змішати воду з харчовою содою в пропорції 1:1, то вийде паста, яка впорається з ознаками корозії. Просто нанесіть пасту на іржу, залиште на дві години, а потім зітріть чистою сухою губкою.

Раніше "Телеграф" розповідав, як захиститися від падіння на льоду. Проверніть невеликий трюк зі своїм взуттям.