Що зробити із взуттям, щоб воно не ковзало в ожеледицю: 2 простих способи

Читать на русском
Автор
82496
Взимку легко впасти на слизькому тротуарі
Взимку легко впасти на слизькому тротуарі. Фото Pexels

Дізнайтеся, як легко захиститися від падіння на льоду

Разом із гарним снігом та новорічними веселощами зима приносить чимало проблем. Це і холод, і конденсат на вікнах, що важко виводиться, і слизькі вулиці, по яких іноді просто неможливо дістатися до місця призначення. На щастя, всі ці проблеми досить просто вирішуються і не вимагають при цьому особливих витрат.

Якщо у вас виникли проблеми зі збереженням рівноваги на льоду, найефективніше рішення — звернутися до досвідченого шевця, який зробить підошву не такою слизькою. Крім того, у взуттєвих магазинах можна знайти гумові накладки на взуття.

Описані вище рішення вимагають додаткового часу та витрат. Якщо потрібно терміново зробити взуття неслизьким, допоможуть домашні засоби.

Чим змастити взуття, щоб воно не ковзало

У першому випадку вам знадобиться наждачний папір і лак для волосся. Злегка проведіть папером по підошві, щоб зробити її трохи шорсткою, потім збризкайте підошву лаком для волосся.

Цей метод недовговічний. Але водночас допоможе безпечно дістатися з одного місця до іншого.

Що наклеїти на взуття, щоб не ковзало на льоду

Другий метод ще простіший. Вам знадобиться тканинний пластир. Приклейте дві смужки пластиру навхрест, або перпендикулярно до підошви. Вони створять протиковзний ефект. Як і у випадку з лаком для волосся, цей засіб недовговічний, але цих заходів цілком достатньо, щоб безпечніше дістатися на роботу по обмерзлій дорозі та повернутися додому.

Раніше "Телеграф" розповідав, як легко розтопити кригу біля будинку. Для цього не доведеться використовувати сіль.