Не замерзнути і не травмуватись: як вам зимою допоможуть кава, газети та картопля

Читать на русском
Автор
2835
Ці поради збережуть вам час
Ці поради збережуть вам час. Фото Створено нейромережею для Telegtaf.com.ua

Дешеві засоби у боротьбі з льодом

Для багатьох українців зима — це важка пора року. Дні довгі та холодні. Що ж робити, аби вижити цієї зими?

"Телеграф" підготував поради, які врятують вас взимку. Речі знайдуться в будинку кожного.

Що робити вдома на подвір'ї

В Україні під час негоди може зникнути електроенергія. Аби зберегти продукти з холодильника, запакуйте їх в контейнери та перенесіть на вулицю. Цей лайфхак діє за умови, якщо на вулиці мінусова температура.

Навчіться ходити, як пінгвін. Секрет "ходьби пінгвіна" полягає у тому, що коли ви так ходите, то центр тяжіння вашого тіла знаходиться прямо над провідною ногою і це зменшує ризик того, що ви впадете. Направте ноги назовні і злегка витягніть руки убік, як це роблять пінгвіни. Робіть невеликі кроки та стежте за центром своєї ваги.

Діставайте свої антисептики. Він стане в нагоді, аби видалити льод з дверних ручок або замків. Протріть ключ або замок невеликою кількістю дезінфікуючого засобу. Спирт, що входить до складу антисептика, м'яко розтопить лід та допоможе вам відкрити будь-які двері.

Не викидайте використану кавову гущу. Це чудовий спосіб не падати на льоду. Посипте залишки кавової гущі на щойно очищену лопатою доріжку — це природний і екологічно чистий спосіб.

Бережіть труби від замерзання. Для цього треба їх загорнути у газети, накривши пластиком, аби уникнути попадання вологи.

Лайфхаки водіям

Використовуйте котячий наповнювач, як інструмент для виїзду зі снігу. Коли ви застрягли у сніговому заносі, просто висипте котячий наповнювач під шину та повільно натискайте на газ. Це допоможе забезпечити додатковий тяговий опір та допоможе автомобілю виїхати з ускладненої ситуації. Окрім цього, цей засіб допоможе позбавитись конденсату на вікнах автівки.

Наступний метод просто приголомшує своїм бюджетом та простотою. Для цього знадобиться картопля. Вам потрібно розрізати картоплю і протерти зрізану поверхню скибочкою. Натираючи лобове скло картоплею, ми розподіляємо цукор, що міститься в картоплі, по лобовому склу. Якщо ви бачите, що протягом ночі температура буде низькою, то можна натерти лобове скло картоплею напередодні ввечері, щоб запобігти повне замерзання скла.

Захищайте бічні дзеркала від морозу. Цей автомобільний зимовий лайфхак заощадить ваш час. Покладіть поліетиленові пакети на автомобільні дзеркала вночі, і вони будуть без інею вранці.

Раніше "Телеграф" писав, як позбутися конденсату на вікнах за допомогою кімнатних рослин. Цей лайфхак допоможе запобігти цвілі в приміщенні.