Ніжна картопля під рум’яною скоринкою: просто додайте один інгредієнт

Читать на русском
Автор
7665
Ситна страва для сімейного обіду
Ситна страва для сімейного обіду. Фото shuba.life

З приготуванням впорається будь-який

Здається, що картопляними стравами вже нікого не здивувати. Ми запікаємо його в духовці з беконом, смажимо, готуємо картопляне пюре та найрізноманітніші запіканки. Навіть вчорашню картоплю ми перетворюємо на апетитну закуску.

Безперечно, рецептів запеченої картоплі також неймовірно багато. Однак ароматна, найніжніша страва з хрусткою скоринкою страва вийде, якщо додати до картоплі молоко. Деталями ділиться "ТСН".

Як приготувати картоплю, запечена в молоці

Інгредієнти:

  • картопля — 1 кг;
  • молоко 3,2% — 500 мл;
  • сир твердий — 200 г;
  • вершкове масло — 50 г;
  • цибуля — 1 шт.;
  • перець чорний мелений, сіль — до свого смаку;
  • мускатний горіх — щіпка.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю миємо, чистимо і нарізаємо кружальцями завтовшки 2-3 мм.
  2. На великій тертці натираємо твердий сир (залишаємо чверть, щоб присипати страву). Тонкими півкільцями ріжемо цибулю.
  3. Форму для запікання змащуємо вершковим маслом, рівномірно викладаємо картоплю. Зверху посипаємо нарізаною цибулею.
  4. В окремій мисці збиваємо яйце, додаємо молоко, сир, перець, мускатний горіх. Все ретельно перемішуємо та отриманою сумішшю заливаємо картоплю. Зверху викладаємо нарізане шматочками вершкове масло, посипаємо сиром, що залишився.
  5. Відправляємо картоплю в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин.

Готову картоплю посипаємо зеленню і подаємо з улюбленим салатом. У вас вийде чудовий обід.