Ніжна картопля під рум’яною скоринкою: просто додайте один інгредієнт
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 7665
З приготуванням впорається будь-який
Здається, що картопляними стравами вже нікого не здивувати. Ми запікаємо його в духовці з беконом, смажимо, готуємо картопляне пюре та найрізноманітніші запіканки. Навіть вчорашню картоплю ми перетворюємо на апетитну закуску.
Безперечно, рецептів запеченої картоплі також неймовірно багато. Однак ароматна, найніжніша страва з хрусткою скоринкою страва вийде, якщо додати до картоплі молоко. Деталями ділиться "ТСН".
Як приготувати картоплю, запечена в молоці
Інгредієнти:
- картопля — 1 кг;
- молоко 3,2% — 500 мл;
- сир твердий — 200 г;
- вершкове масло — 50 г;
- цибуля — 1 шт.;
- перець чорний мелений, сіль — до свого смаку;
- мускатний горіх — щіпка.
Спосіб приготування:
- Картоплю миємо, чистимо і нарізаємо кружальцями завтовшки 2-3 мм.
- На великій тертці натираємо твердий сир (залишаємо чверть, щоб присипати страву). Тонкими півкільцями ріжемо цибулю.
- Форму для запікання змащуємо вершковим маслом, рівномірно викладаємо картоплю. Зверху посипаємо нарізаною цибулею.
- В окремій мисці збиваємо яйце, додаємо молоко, сир, перець, мускатний горіх. Все ретельно перемішуємо та отриманою сумішшю заливаємо картоплю. Зверху викладаємо нарізане шматочками вершкове масло, посипаємо сиром, що залишився.
- Відправляємо картоплю в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин.
Готову картоплю посипаємо зеленню і подаємо з улюбленим салатом. У вас вийде чудовий обід.