Найкраще поєднання м’яса та картоплі: так по сімейному вечеряють грузини

Читать на русском
Автор
10413
Ситне традиційне оджахурі
Ситне традиційне оджахурі. Фото vazhnoznat.com

Незвичайна смакота збере за одним столом усіх рідних

Грузинська кухня підкорила наші серця. Ми вже ділилися рецептом лінивих хачапурі, сьогодні ж розповімо ще про одну дивовижну страву.

З м’яса та картоплі разом із "Важно знать" ми приготуємо "сімейне" оджахурі — саме так перекладається назва страви. Його вигадала дуже давно одна економна господиня, яка під час приготування вечері помітила, що м’яса замало всім рідним. Тоді вона додала в казан до м’яса стільки ж картоплі та щедро приправила спеціями. Так з’явилося оджахурі грузинською. Ну що, потішимо близьких пікантною грузинською кухнею?

Як приготувати оджахурі

Інгредієнти:

  • 900 г свинини;
  • 1 кг картоплі;
  • 250 г цибулі;
  • 3 зубчики часнику;
  • 40 г кінза чи петрушка;
  • 0,3 ч. л. чорного меленого перцю;
  • 0,3 ч. л. перцю чилі;
  • 20 г солі;
  • 50 мл олії.

Спосіб приготування:

  1. Чистимо, миємо і крупно нарізаємо картоплю. Відправляємо його в глибоку сковороду з олією. Смажимо на сильному вогні практично до повної готовності.
  2. М’ясо нарізаємо на такі великі шматки, як і картоплю. Додаємо його до сковороди тоді, коли картопля підрум’яниться.
  3. Цибулю та часник миємо і чистимо. Цибулю нарізаємо чверть кільцями, часник — дрібно. Відправляємо їх у сковороду до інших інгредієнтів, солимо та перчимо.
  4. При подачі прикрашаємо оджахурі кінзою, петрушкою або зернятками гранату.

До оджахурі подаємо грузинський салат "Газапхулі" та насолоджуємося. Смачного.