Вдвічі смачніше, ніж гарячі бутерброди: оригінальний рецепт смачної української страви

Читать на русском
Автор
23420
Такі цибулеві оладки можуть стати відмінним сніданком
Такі цибулеві оладки можуть стати відмінним сніданком. Фото noviydoctor.com

Відмінний ситний перекус на щодень

Ми ділились рецептом дуже смачної намазки з оселедця. Тепер розповідаємо, як приготувати давню українську страву — цибуляники.

Готувати їх напрочуд легко та швидко, зручно їх брати з собою у дорогу або на перекус. Рецептом цибуляників поділились на порталі "Добрі новини".

Інгредієнти:

  • Цибуля ріпчаста — 4 – 5 штук
  • Цибуля свіжа зелена — 200 г
  • Свіжі кріп та петрушка — 1 пучок
  • Яйця — 4 штуки
  • Борошно — 5 столових ложок
  • Орегано, сушений часник, чебрець
  • Сіль, чорний перець
  • Розпушувач — 1 чайна ложка
  • Печериці або інші гриби — 200 г
  • Олія для смаження

Спосіб приготування:

  1. Цибулю ріпчасту і зелену нарізаємо дуже дрібними шматочками. Кріп і петрушку нашаткуємо якомога дрібніше.
  2. Гриби нарізаємо і кладемо на суху розігріту сковороду. Смажимо, поки не випарується рідина, а потім вимикаємо вогонь.
  3. У посуді збиваємо яйця до однорідності. Додаємо просіяне борошно і розпушувач.
  4. Всипаємо підготовлені овочі, спеції і зелень. Солимо, перчимо і ретельно перемішуємо.
  5. Набираємо столовою ложкою тісто і викладаємо його у розігріту в сковороді олію, надаючи форму охайних оладок. Смажимо по 4 хвилини з кожного боку до золотистої скоринки на помірному вогні.
  6. Готові цибуляники викладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайву олію. Подаємо разом зі сметаною.

Можна прикрасити цибулеві оладки зеленню до смаку або посипати дрібно натертим пармезаном. Також ми ділились рецептом дуже смачних котлет з курячої грудки.