Американський "король гарнірів": найпростіший салат нашвидкуруч

Читать на русском
Автор
6994
Відмінна бюджетна закуска з найпростіших продуктів
Відмінна бюджетна закуска з найпростіших продуктів. Фото Файні рецепти

Чудовий салатик або гарнір до будь-чого

Ми ділились рецептом дуже простого салату з буряком. Тепер розповідаємо, як готувати Коулслоу — це закуска, яку американці можуть використовувати як універсальний гарнір до будь-якої страви.

Це класичний салат зі свіжої капусти, в який додають інші овочі, горішки та ароматну заправку. Класичним рецептом поділились на порталі "Файні рецепти".

Інгредієнти:

  • 300 г білокачанної капусти
  • 1 синя цибулина
  • 1 велика морква
  • 2 стебла селери
  • 1 ч. л. яблучного оцту
  • 1 пучок петрушки
  • 1 варений жовток
  • 3 ст. л. кунжутної олії
  • 0,5 склянки смаженого арахісу
  • 1 ч. л. гірчиці
  • сіль

Спосіб приготування:

  1. Очистити овочі. Капусту тонко нашаткувати і розім’яти руками з сіллю.
  2. Моркву натерти на крупній тертці. Цибулю нарізати півкільцями, селеру — скибочками, петрушку подрібнити.
  3. Горіхи чистимо. Обсмажуємо їх кілька хвилин на сухій сковороді.
  4. Жовток збити з гірчицею та оцтом. Продовжуючи збивати, тонкою цівкою вливати олію.
  5. З'єднати капусту, моркву, цибулю, селеру, петрушку та горіхи. Полити заправкою, приправити сіллю та перцем, ретельно перемішати.

У рецепті використовується яблучний оцет, але можна замінити його на будь-який інший, який вам подобається, наприклад, винний, рисовий або бальзамічний. Також ми ділились рецептом салату олів’є по-закарпатськи.