Зів’яла зелень стане свіжою, наче щойно з грядки: копійчаний трюк, що працює навіть для моркви

Читать на русском
Автор
13652
Зелень буде свіжа та хрустка
Зелень буде свіжа та хрустка. Фото Скриншот

Це працює для великої кількості овочів та трав

Ми розповідали, як ідеально почистити апельсин для салату за хвилину. Тепер ділимось цікавим лайфхаком, який допоможе повернути вашій зів’ялій зелені первозданний вигляд — на смак вона буде така, наче ви її щойно придбали або й зірвали з грядки.

Лайфхаком поділився український кухар під ніком o_gorodnik. І для нього, окрім власне зелені, потрібно ще кілька речей.

Для цього лайфхаку необхідні:

  • зівʼявша зелень або листя салату
  • холодна вода з льодом
  • дрібка солі

Набираємо у велику посудину (бажано з кришкою) холодної води. Закидаємо туди зелень та додаємо лід. Також насипаємо щедру дрібку солі — сіль і лід вступають у реакцію і температура води одразу ж падає.

Залишаємо у холодильнику. Більшості зелені вистачить постояти так 1-2 години, якщо у вас пружні овочі (капуста, Бок-чой, морква тощо) — ставимо на ніч.

Через визначений час ви побачите, що замочений салат набере в себе води, підніметься, випрямиться. Листова та інша зелень буде така, наче щойно з грядки.

Спосіб підходить і для зів’ялих коренеплодів. Також ми розповідали, що зробити з буряком для салатів, щоб він став в рази смачнішим.