Зів’яла зелень стане свіжою, наче щойно з грядки: копійчаний трюк, що працює навіть для моркви
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 13653
![Зелень буде свіжа та хрустка](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/8/f0/f3ef56d9-7d86673a4aa5eb03595b2ce735420f08.jpg?v=5507_1)
Це працює для великої кількості овочів та трав
Ми розповідали, як ідеально почистити апельсин для салату за хвилину. Тепер ділимось цікавим лайфхаком, який допоможе повернути вашій зів’ялій зелені первозданний вигляд — на смак вона буде така, наче ви її щойно придбали або й зірвали з грядки.
Лайфхаком поділився український кухар під ніком o_gorodnik. І для нього, окрім власне зелені, потрібно ще кілька речей.
Для цього лайфхаку необхідні:
- зівʼявша зелень або листя салату
- холодна вода з льодом
- дрібка солі
Набираємо у велику посудину (бажано з кришкою) холодної води. Закидаємо туди зелень та додаємо лід. Також насипаємо щедру дрібку солі — сіль і лід вступають у реакцію і температура води одразу ж падає.
Залишаємо у холодильнику. Більшості зелені вистачить постояти так 1-2 години, якщо у вас пружні овочі (капуста, Бок-чой, морква тощо) — ставимо на ніч.
Через визначений час ви побачите, що замочений салат набере в себе води, підніметься, випрямиться. Листова та інша зелень буде така, наче щойно з грядки.
Спосіб підходить і для зів’ялих коренеплодів. Також ми розповідали, що зробити з буряком для салатів, щоб він став в рази смачнішим.