Вогкості більше не буде: як позбутися конденсату на вікнах за допомогою кімнатних рослин

Читать на русском
Автор
921
Вологість у квартирі прожене спатифілум і не тільки він
Вологість у квартирі прожене спатифілум і не тільки він. Фото Freepik

Простий лайфхак від досвідчених господинь допоможе запобігти цвілі

У холодну пору року багато людей стикаються з конденсатом на вікнах. Підвищений рівень вологості у приміщенні – одна з причин, але деякі рослини можуть допомогти вирішити цю проблему.

Є три види кімнатних квітів, які запобігають цвілі та конденсату. Про це пише Express.

Яка кімнатна квітка чистить повітря та допомагає від вогкості

  • Спатифілум (лілія миру)

Ця приваблива рослина видаляє токсини з повітря та запобігає утворенню плісняви та інших грибків у будинку. Розкішна рослина прикрасить ваше житло у темні та холодні періоди. Лілія миру любить розсіяне сонячне світло, тому тримайте її трохи далі від вікон, щоб рослина не висохла і росла довго. Сміливо ставте горщик із цією квіткою там, де є ризик розвитку цвілі.

  • Хлорофітум (рослина-павук)

Рослини-павуки — природні очищувачі повітря, які, серед іншого, поглинають шкідливі хімічні речовини та зайву вологу, запобігаючи конденсату. Догляд за цією квіткою нескладний, вона приживеться в будь-якому просторі. Прекрасним місцем для хлорофітуму стане спальня.

Хлорофітум — догляд простий
Догляд за хлорофітумом не становить складності
  • Орхідея – корисна красуня

Популярна квітка не лише прикрасить ваші кімнати, а й покращить якість повітря. До речі, орхідею можна вирощувати на робочому місці. Не забувайте про регулярне поливання рослини, приблизно раз на тиждень. Орхідеї потрібна стабільна температура, тому тримайте її якомога далі від вікон та радіаторів.

Орхідея — догляд
Орхідея не тільки красива, а й приносить користь

Звичайні кімнатні рослини виявляються чудовими помічниками у боротьбі з високою вологістю. Їхні корисні властивості не тільки надають краси вашій оселі, але й сприяють поліпшенню якості повітря. Вибравши ці квіти для свого інтер’єру, ви отримаєте не тільки естетичне задоволення, але й можливість позбутися неприємних явищ, що супроводжують зимовий період.

Раніше "Телеграф" розповідав ще про один простий спосіб, який допоможе прибрати конденсат та вологість у кімнаті. Вам просто потрібно поставити на підвіконні один підручний продукт, який є на вашій кухні!