Ідеальна чистота цілий рік: як помити вікна взимку

Читать на русском
Автор
7492
Скло сяятиме
Скло сяятиме. Фото Pexels

Ці лайфхаки допоможуть легко та ефективно очистити вікна навіть у холоди

Зазвичай домовласники намагаються вимити вікна восени. Взимку ця процедура значно утруднюється через морози та сніг. До того ж якщо не дотримуватись певних правил, можна просто пошкодити скло.

Раніше ми вже розповідали, який засіб позбавить розводів на вікнах. Тепер розповімо, як помити їх взимку і не зіпсувати.

Коли категорично не можна мити вікна

Коли температура нижче нуля, вода для миття замерзає на вікнах, що значно ускладнює або навіть унеможливлює прибирання. Як пише Merkur, точно не варто мити вікна, коли на вулиці холодніше 5 градусів морозу. Прибирання краще відкласти на кілька днів, поки знову не потеплішає, або до весни.

Ніколи не використовуйте гарячу воду для миття вікон узимку. Через велику різницю температур вікна можуть тріснути. Тому вода для миття повинна бути просто теплою.

Що додати у воду для миття вікон узимку

Щоб вода не замерзла на вікні в морозну погоду, можна додати в воду кілька крапель спирту в якості антифризу. Спирт також запобігає утворенню непривабливих розводів на поверхні скла.

Для зимового миття вікон можна використовувати засіб для миття скла автомобіля з антифризом. Але в цьому випадку потрібно обов’язково працювати у рукавичках. Цей засіб є їдким і не повинен потрапляти на ущільнювачі та віконні рами. Пластикові вікна краще не мити засобом для авто.

Взимку потрібно обов’язково висушити вікна після миття. Для цього використовуйте м’яку тканину. Сушка запобігає пошкодженню вікна замерзлою водою, що залишилася, та не дасть замерзнути ущільнювачу.

Раніше "Телеграф" ділився порадами, як позбутися вапняного нальоту у ванній кімнаті. Виявляється, для цього не завжди потрібні губки та побутова хімія.