Забудьте про губку та хімію: найпростіший спосіб позбутися вапняного нальоту

Читать на русском
Автор
3864
Кран сяятиме
Кран сяятиме. Фото Pexels

Дізнайтеся, як легко прибрати білий наліт, який ушкоджує вашу сантехніку

На кранах, лійках для душу та іншій сантехніці неминуче з’являється білий наліт. Найчастіше він утворюється через жорстку воду, у складі якої є дуже багато солей. А ще накип на крані з’являється через пару у ванній. Разом із залишками мила вона осідає на всі поверхні й вони стають брудними.

Для видалення нальоту зазвичай використовується побутова хімія, або суміші натуральних продуктів. Але в деяких випадках видалити накип із кранів можна не застосовуючи взагалі жодних засобів. Хитрий трюк продемонстрували у YouTube.

Як видалити білий наліт на кранах та лійках у ванній

Вапняний наліт на сантехніці надає ванній кімнаті неохайного вигляду. Але це не єдина причина терміново позбутися його. Накип може негативно впливати на роботу кранів та лійок.

Автори каналу Home Tricks показали один із найпростіших способів видалення білого нальоту з крана. Для цього необхідний лише невеликий шматочок фольги. З неї потрібно сформувати кульку та протерти поверхню крана. Прямо на очах поверхня знову почне сяяти.

Після обробки фольгою слід видалити залишки білого нальоту вологою ганчіркою, а потім пройти м’якою тканиною з мікрофібри.

Видалити вапняний наліт можна за допомогою оцту. Змішайте засіб з водою, налийте в міцний поліетиленовий пакет і надягніть його на кран, закріпивши вузликом або гумкою. Залишіть засіб діяти хоча б на 30 хвилин, а потім зніміть пакет, змийте залишки засобу та протріть кран ганчіркою з мікрофібри.

Раніше "Телеграф" розповідав, як ефективно очистити душову кабіну. Ефективний лайфхак допоможе видалити весь наліт.