Як перевірити натуральність молока в домашніх умовах: два способи

Читать на русском
Автор
1456
Лайфхаки, як перевірити молоко
Лайфхаки, як перевірити молоко. Фото Freepik

Є два способи, як перевірити натуральність молока вдома

Якщо купили молоко, але сумніваєтеся у його якості, можна в домашніх умовах перевірити його натуральність та якість. Є кілька цікавих способів, як перевірити, чи не розбавлене молоко і чи не насипали в нього крохмаль для видимості більшої жирності. Ми вже розповідали, як перевірити яйця на свіжість, а сьогодні ділимося, як перевірити натуральність молока.

Як виявилось, є два прості способи перевірити молоко, які можна реалізувати в домашніх умовах, пише rbc.ua. І зробити це можна за допомогою підручних засобів.

Як перевірити натуральність молока

Метод із водою

Візьміть склянку звичайної теплої води і обережно налийте туди трохи молока. Чисте натуральне молоко без домішок випливе на поверхню, тоді як розбавлене — змішається з водою.

Метод з їжею

Багато хто пам’ятає експерименти з йодом та молоком ще зі шкільних уроків хімії. Все дуже просто. Налийте в склянку трохи молока і додайте кілька крапель йоду. Якщо в молоко було додано крохмаль для видимості більшої жирності і густоти, тоді воно стане блакитним, якщо молоко пожовтіє від йоду — воно без добавок.

Раніше "Телеграф" розповідав, як розпізнати справжню сметану. Корисні поради для перевірки сметани.