Як розпізнати справжню сметану: корисні поради

Читать на русском
Автор
4139
На прилавках магазинів можна знайти не тільки справжню сметану (зображення створено за допомогою ШІ)
На прилавках магазинів можна знайти не тільки справжню сметану (зображення створено за допомогою ШІ)

Ми підкажемо вам, як обрати якісну сметану

Сметана — це один з найпопулярніших кисломолочних продуктів в Україні. Вона використовується в кулінарії для приготування різних страв, а також як самостійний продукт. Однак, на прилавках магазинів можна знайти не тільки справжню сметану, але і її замінники. Як же розпізнати справжню сметану?

Ось кілька корисних порад:

  • Зверніть увагу на термін придатності. Справжня сметана має термін придатності не більше 10 днів. Якщо термін придатності сметани більше 10 днів, то це, швидше за все, не сметана, а її замінник.
  • Прочитайте склад. У складі справжньої сметани повинні бути вказані лише молоко і закваска. Якщо в складі є інші інгредієнти, такі як рослинні жири, стабілізатори або консерванти, то це не сметана, а її замінник.
  • Оцініть зовнішній вигляд. Справжня сметана має однорідну структуру і білий колір. Якщо сметана має неоднорідну структуру, жовтий або коричневий колір, то це може бути ознакою того, що вона прострочена або неякісна.
  • Спробуйте сметану на смак. Справжня сметана має ніжний кисломолочний смак без сторонніх присмаків. Якщо сметана має кислий або солодкий смак, то це може бути ознакою того, що вона неякісна.

Як зберігати сметану, щоб вона не зіпсувалася?

Справжню сметану потрібно зберігати в холодильнику при температурі від 2 до 6 градусів Цельсія. При такій температурі сметана може зберігатися до 10 днів.

Щоб бути впевненими в якості сметани, краще купувати її на ринку у перевірених продавців.

Раніше "Телеграф" розповідав, на що звертати увагу в магазині, якщо вашою метою є купити оселедець з ікрою.