Прості способи перевірити яйця на свіжість у магазині і вдома

Читать на русском
Автор
10869
Перевірити яйця можна ще до покупки
Перевірити яйця можна ще до покупки. Фото t-online.de

Є кілька способів перевірити свіжість яєць

Нині звичайні яйця стали чи не делікатесом. Тому особливо неприємно заплатити гроші та принести з магазину несвіжий чи пошкоджений продукт. Тому найкраще перевірити, які яйця ви купуєте. Ми вже розповідали, як зберігати варені яйця, а сьогодні ділимося, як перевірити свіжість та придатність яєць у магазині та вдома.

Як виявилося, є кілька способів перевірити свіжість яєць, пише unian.net. Зробити це можна як у магазині ще до покупки, так і вдома.

Як перевірити яйця на свіжість у магазині

Перебуваючи у супермаркеті, ви маєте повне право як покупець, відкрити лоток із яйцями та подивитися на них. Слідкуйте, щоб яйця не мали тріщин чи явних ушкоджень. Вони мають бути повністю цілими, лише тоді їх можна купувати.

Також варто простежити за терміном придатності. Виробники повинні залишати маркування з датами виробництва та кінцевого терміну придатності на кожному лотку. Пам’ятайте, що термін придатності яєць – 30 днів із дати виробництва.

Ознакою несвіжості яєць може бути те, що вони з трохи піднятим тупим кутом. Тож перед покупкою уважно розгляньте кожне яйце.

Як перевірити яйця на свіжість вдома

Щоб перевірити, чи можна їсти яйця, потрібно провести деякі "експерименти". Спробуйте збовтати яйце в руці. Якщо відсутні звуки збовтування, то яйце придатне до вживання.

Можна розбити яйце на тарілку і подивитися на нього: жовток має бути опуклим, а білок в’язким і погано зібраним навколо жовтка.

Ще один спосіб — занурте яйця у воду. Якщо вони залишилися лежати на дні горизонтально, то свіжі. Якщо піднімаються тупим кутом нагору — вони не першої свіжості, але все ще їстівні. А якщо яйця повністю спливли нагору, їсти вже не можна — краще викинути.

Раніше "Телеграф" розповідав, навіщо трясти курячим яйцем у магазині. Лайфхаки, які вам знадобляться.