Що додати в молоко, щоб воно не скисло: п’ять способів продовжити термін придатності продукту

Читать на русском
Автор
12386
Молоко буде свіжим довгий час
Молоко буде свіжим довгий час. Фото championat.com

Такі трюки заощадять кошти

Молоко є одним із основних продуктів на нашій кухні. З нього можна зробити сир, приготувати молочне желе або смачну закуску.

Однак часом трапляється так, що молоко скисає раніше, ніж ми встигаємо його використовувати. Як цього уникнути — розповідають "Бєлновини".

Як продовжити термін придатності молока

Так, перше і найголовніше, що потрібно зробити – це простерилізувати молоко, тобто прокип’ятити його. А щоби продовжити його термін придатності ще більше, під час кип’ятіння можна додати до нього трохи цукру.

Якщо в процесі закипання додати невелику кількість соди до молока, воно збереже свою свіжість і не згорнеться.

Також рекомендується додати трохи солі під час кип’ятіння молока або відразу після відкриття упаковки. Якщо зробити це згодом, лайфхак може не спрацювати.

Деякі господині опускають у молоко чисті листочки хрону — лише кілька штук і продукт ще деякий час буде свіжим. Такого ефекту можна досягти, додавши до нього листя м’яти.

Продукт, підданий цій обробці, здатний зберігати свіжість протягом усього тижня. Важливо зазначити, що для найкращого зберігання молоко варто наливати в скляні чи фарфорові контейнери.

Раніше "Телеграф" розповідав, як перевірити якість молока. Це займе небагато часу.