Для такої закуски вам знадобиться паста та форми для мафінів: хитрий рецепт
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 1164
Сім’я проситиме такі макарошки мало не щодня
Іноді навіть найзатятішим любителям макаронів іноді набридають звичні страви з цього продукту. Саме тому ми пропонуємо з них приготувати незвичайну закуску.
Для такої страви за рецептом "ТСН" вам знадобляться нехитрі продукти та формочки для мафінів. Близькі здивуються такій подачі, але із задоволенням поласують і вдома, і візьмуть із собою як перекушування.
Як приготувати макарони з сиром у формах для мафінів
Інгредієнти:
- паста — 500 г;
- вершкове масло — 3 ст. л.;
- невелика цибулина — 1 шт.;
- часнику — 2 зубчики
- борошно — чверть склянки
- молоко — 2,5 склянки;
- кайенський перець — на кінчику ножа
- сіль, свіжомелений чорний перець — до свого смаку;
- твердий тертий білий сир — 2 склянки;
- твердий тертий жовтий сир – 2 склянки.
Спосіб приготування:
- Цибулю та часник почистьте, подрібніть. Пасту зваріть до готовності відповідно до інструкції на упаковці.
- Духовку розігрійте до 180 градусів, а форми для мафінів змастіть олією.
- У каструлі розтопіть вершкове масло, додайте подрібнену цибулю, пасеруйте протягом 4-5 хвилин. Через цей час додайте часник і готуйте до появи характерного аромату.
- В отриману масу додайте борошно, через 2 хвилини — молоко. Помішуючи, на середньому вогні доведіть суміш до кипіння, потім приправте кайенським перцем, сіллю, перцем.
- Зніміть соус з вогню, додайте білий сир та півтори склянки жовтого сиру. Перемішайте, доки не розплавиться сир.
- До соусу додайте готові макарони, перемішайте і розкладіть суміш по формах. Посипте сиром, що залишився, і запікайте до золотистої скоринки — це займе близько 20 хвилин.
- Дайте страві охолонути, дістаньте з форми та подавайте на стіл.
А ще близьким можна сподобатися макарони з ковбасками у томатному соусі. З їх приготуванням упорається навіть дитина.