Вранці приготували, а в обід уже їсте: найшвидший рецепт маринованої скумбрії
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 38191
Простий, але дуже смачний рецепт закуски
Скумбрія – дуже корисна риба. Ми запікаємо її у банку чи маринуємо. Смачна маринована скумбрія – одна з найкращих закусок як на святковому столі, так і у будній день.
Однак більшість рецептів передбачає довге маринування рибки. Разом з "Важно знать" поділимося сьогодні дуже простим, але дуже смачним рецептом і швидким рецептом — ви можете ласувати рибкою вже буквально через кілька годин. Пробуємо?
Як швидко приготувати мариновану скумбрію
Інгредієнти:
- 2 великі скумбрії;
- лавровий лист;
- 1 ст. л. цукру;
- 1 ч. л. чорного меленого перцю;
- 125 мл оцту;
- 3 ст. л. солі;
- 125 мл оливкової або соняшникової олії;
- 3 середні цибулини;
- зелень до смаку.
Спосіб приготування:
- Для початку ретельно чистимо рибу: обрізаємо хвости та плавники, виймаємо ножем нутрощі. Після цього кілька разів промиваємо скумбрію під проточною водою і нарізаємо на порційні шматочки.
- Цибулю чистимо і нарізаємо великими півкільцями або кільцями.
- У ємність вливаємо теплу кип’ячену воду і додаємо до неї олію, чорний перець, оцет, сіль і цукор. Все перемішуємо і залишаємо остигати.
- У баночки шарами викладаємо скумбрію та цибулю, зверху кладемо лавровий лист, спеції та подрібнену зелень. За бажанням додаємо часточку лимона або лайма.
- Заливаємо баночки маринадом і даємо настоятися годину. Після цього прибираємо в холодильник на 4 години.
Рекомендуємо також зі скумбрії приготувати незвичайні рулетики за рецептом "Телеграфа". Ви точно здивуєте своїх близьких.