Вранці приготували, а в обід уже їсте: найшвидший рецепт маринованої скумбрії

Читать на русском
Автор
38191
Така скумбрія стане вашою коронною стравою
Така скумбрія стане вашою коронною стравою

Простий, але дуже смачний рецепт закуски

Скумбрія – дуже корисна риба. Ми запікаємо її у банку чи маринуємо. Смачна маринована скумбрія – одна з найкращих закусок як на святковому столі, так і у будній день.

Однак більшість рецептів передбачає довге маринування рибки. Разом з "Важно знать" поділимося сьогодні дуже простим, але дуже смачним рецептом і швидким рецептом — ви можете ласувати рибкою вже буквально через кілька годин. Пробуємо?

Як швидко приготувати мариновану скумбрію

Інгредієнти:

  • 2 великі скумбрії;
  • лавровий лист;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 1 ч. л. чорного меленого перцю;
  • 125 мл оцту;
  • 3 ст. л. солі;
  • 125 мл оливкової або соняшникової олії;
  • 3 середні цибулини;
  • зелень до смаку.

Спосіб приготування:

  1. Для початку ретельно чистимо рибу: обрізаємо хвости та плавники, виймаємо ножем нутрощі. Після цього кілька разів промиваємо скумбрію під проточною водою і нарізаємо на порційні шматочки.
  2. Цибулю чистимо і нарізаємо великими півкільцями або кільцями.
  3. У ємність вливаємо теплу кип’ячену воду і додаємо до неї олію, чорний перець, оцет, сіль і цукор. Все перемішуємо і залишаємо остигати.
  4. У баночки шарами викладаємо скумбрію та цибулю, зверху кладемо лавровий лист, спеції та подрібнену зелень. За бажанням додаємо часточку лимона або лайма.
  5. Заливаємо баночки маринадом і даємо настоятися годину. Після цього прибираємо в холодильник на 4 години.

Рекомендуємо також зі скумбрії приготувати незвичайні рулетики за рецептом "Телеграфа". Ви точно здивуєте своїх близьких.