Якщо вдома є кіло картоплі та трохи фаршу – у вас вийде ситний обід

Читать на русском
Автор
21741
Найніжніші зрази ви легко приготуєте
Найніжніші зрази ви легко приготуєте. Фото ukr.media

Легко готуються та швидко з’їдаються

Картопля дуже популярний продукт на нашій кухні. Як гарнір він доповнює будь-яку страву, також з коренеплоду готують різноманітні запіканки та додають до салатів.

З картоплі також виходять смачні зрази. А якщо приготувати їх з м’ясом і грибною підливою — ви точно не відірветесь. Приготуйте раз такі зрази від "Бабусиних рецептів" — і ви не пошкодуєте.

Як приготувати м’ясні зрази

Інгредієнти:

  • картопля – 1 кг;
  • цибуля – 2 шт.;
  • фарш – 350 г;
  • печериці – 10-12 шт.;
  • борошно — 5 ст. л.;
  • вершки 10-15% — 200 мл;
  • вода – 50 мл;
  • яйце – 1 шт.;
  • pелена цибуля;
  • соняшникова олія;
  • мускатний горіх – щіпка;
  • сіль, чорний перець – на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю чистимо, дрібно нарізаємо, відправляємо на розігріту сковороду з олією і смажимо протягом 2 хвилин. У сковороду до цибулі додаємо фарш, солимо, перчимо, готуємо 7-10 хвилин.
  2. Для приготування соусу також дрібно нарізаємо цибулю та гриби, відправляємо смажитися на розігріту сковороду з олією, солимо, перчимо, додаємо мускатний горіх і смажимо на слабкому вогні. Через 10 хвилин додаємо 1 ст. л. борошна, води, вершки. Все перемішуємо, даємо закипіти та готуємо ще 3 хвилини.
  3. Картоплю чистимо, нарізаємо, відварюємо в підсоленій воді до готовності, пюруємо і даємо охолонути. Додаємо яйце, подрібнену зелень, борошно та ретельно перемішуємо.
  4. З картопляної маси формуємо коржики, викладаємо всередину трохи начинки, защипуємо краї, обвалюємо в борошні та обсмажуємо на сковороді з маслом з двох сторін до золотистого кольору.

Подаємо м’ясні зрази з грибною підливою та домашнім хлібом. Смачного!