Якщо вдома є кіло картоплі та трохи фаршу – у вас вийде ситний обід
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 21734
Легко готуються та швидко з’їдаються
Картопля дуже популярний продукт на нашій кухні. Як гарнір він доповнює будь-яку страву, також з коренеплоду готують різноманітні запіканки та додають до салатів.
З картоплі також виходять смачні зрази. А якщо приготувати їх з м’ясом і грибною підливою — ви точно не відірветесь. Приготуйте раз такі зрази від "Бабусиних рецептів" — і ви не пошкодуєте.
Як приготувати м’ясні зрази
Інгредієнти:
- картопля – 1 кг;
- цибуля – 2 шт.;
- фарш – 350 г;
- печериці – 10-12 шт.;
- борошно — 5 ст. л.;
- вершки 10-15% — 200 мл;
- вода – 50 мл;
- яйце – 1 шт.;
- pелена цибуля;
- соняшникова олія;
- мускатний горіх – щіпка;
- сіль, чорний перець – на свій смак.
Спосіб приготування:
- Цибулю чистимо, дрібно нарізаємо, відправляємо на розігріту сковороду з олією і смажимо протягом 2 хвилин. У сковороду до цибулі додаємо фарш, солимо, перчимо, готуємо 7-10 хвилин.
- Для приготування соусу також дрібно нарізаємо цибулю та гриби, відправляємо смажитися на розігріту сковороду з олією, солимо, перчимо, додаємо мускатний горіх і смажимо на слабкому вогні. Через 10 хвилин додаємо 1 ст. л. борошна, води, вершки. Все перемішуємо, даємо закипіти та готуємо ще 3 хвилини.
- Картоплю чистимо, нарізаємо, відварюємо в підсоленій воді до готовності, пюруємо і даємо охолонути. Додаємо яйце, подрібнену зелень, борошно та ретельно перемішуємо.
- З картопляної маси формуємо коржики, викладаємо всередину трохи начинки, защипуємо краї, обвалюємо в борошні та обсмажуємо на сковороді з маслом з двох сторін до золотистого кольору.
Подаємо м’ясні зрази з грибною підливою та домашнім хлібом. Смачного!