Соковита начинка та смачне тісто: гора пиріжків розлетиться за хвилину

Читать на русском
Автор
85668
Без особливого клопоту у вас вийдуть повітряні пиріжки
Без особливого клопоту у вас вийдуть повітряні пиріжки. Фото babusyni-retsepty

Цей чудо-рецепт виручить у будь-якій ситуації

Ароматні, соковиті та золотисті пиріжки – завжди чудова ідея для сніданку чи ситного перекусу. Ми вже готували їх із різними начинками, тому сьогодні здивуємо вас пиріжками з куркою та грибами.

Такі смаколики ми сьогодні готуватимемо разом із "Бабусиними рецептами". Це чудовий спосіб нагодувати сім’ю швидко та смачно.

Як приготувати пиріжки з куркою та грибами

Інгредієнти:

  • кефір – 300 мл;
  • цукор – 1 ст. л.;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • яйце – 1 шт.;
  • соняшникова олія – 20 г;
  • борошно — 500 г;
  • розпушувач – 1 ч. л.

Інгредієнти для начинки:

  • курячі стегна – 400 г;
  • печериці – 200 г;
  • цибуля – 2 шт.;
  • вершкове масло – 50 г;
  • вершки – 2 ст. л.;
  • сметана – 1 ст. л.;
  • сіль — ½ ч. л.;
  • перець чорний мелений – на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. У мисці змішуємо кефір, сіль та цукор. Туди ж розбиваємо яйце, вливаємо олію і перемішуємо за допомогою вінчика.
  2. В отриману масу додаємо борошно, розпушувач і протягом 8 хвилин замішуємо еластичне та м’яке тісто. Накриваємо його рушником і залишаємо на півгодини "відпочити".
  3. Для приготування начинки цибулю, печериці та м’ясо нарізаємо дрібними шматочками. У сковороді з розтопленим вершковим маслом обсмажуємо спочатку цибулю, потім додаємо гриби, м’ясо. Солимо, перчимо, додаємо вершки та сметану, ретельно перемішуємо.
  4. Тісто ділимо на 14 рівних колобків, кожен розкочуємо в коржик, викладаємо по ложці начинки та защипуємо.
  5. Викладаємо швом вниз пиріжки в сковороду з олією та обсмажуємо з обох боків до готовності.

Подаємо пиріжки з м’ясом та грибами з улюбленим напоєм та насолоджуємося. Смачного.