Не випічка, а пухнаста хмарка: йогуртовий пиріг з малиною

Читать на русском
Автор
3344
Пишний пиріг без дріжжів
Пишний пиріг без дріжжів. Фото klopotenko.com

Пиріг виходить ароматним та м’яким

Багато господинь цінують просту випічку за те, що достатньо змішати інгредієнти, а все інше робить духовка. А якщо пиріг виходить повітряним і просто тане в роті – рецепту ціни немає.

Одним з таких варіантів є класична "Шарлотка" або йогуртовий пиріг з малиною та курагою. А рецептом з нами поділилися на порталі "Клопотенко".

Як приготувати йогуртовий пиріг з малиною та курагою

Інгредієнти:

  • борошно — 300 г (і додатково для посипання форми);
  • цукор — 200 г;
  • розпушувач — 1 ч. л.;
  • ванільний цукор — 1 ч. л.;
  • масло вершкове — 120 г (і додатково для змащування форми);
  • яйця — 3 шт.;
  • натуральний йогурт — 250 г;
  • курага — 100 г;
  • малина — 100 г;
  • сіль — щіпка

Спосіб приготування:

  1. М’яке вершкове масло кімнатної температури збити міксером із цукром, ванільним цукром та сіллю.
  2. По одному додати яйця, збити до однорідності.
  3. Додати йогурт, перемішати.
  4. Додати борошно і розпушувач, перемішати.
  5. Курагу промити, просушити, порізати на невеликі шматочки.
  6. Додати в тісто, перемішати.
  7. Форму для запікання змастити вершковим маслом і присипати невеликою кількістю борошна.
  8. Тісто викласти у форму, рівномірно розподілити.
  9. На поверхні розкласти малину, трохи вдавлюючи ягоди в тісто.
  10. Випікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько години.

А якщо ви любите смачну випічку, рекомендуємо також приготувати тертий пиріг із варенням за рецептом "Телеграфа". Приємна кислинка, солодкий корж і хрумка апетитна крихта — цей пиріг вище за всілякі похвали.