Пісочна основа та легка кислинка: з’ївши цей пиріг, близькі оближуть тарілки

Читать на русском
Автор
8865
Пиріг готується швидко, а з’їдається ще швидше
Пиріг готується швидко, а з’їдається ще швидше. Фото lifehacker.ru

Тонке, ніжне тісто, кисленька ягода, соковитий крем

Найсмачніші ягідні пироги можна випікати навіть узимку, якщо ви встигли заморозити на зиму ягоди. Або їх легко можна купити в магазині.

Така випічка повертає в літо, дозволяючи насолодитися багатим смаком смородини, хрумким тістом і смачною сметанною заливкою. А рецептом з нами поділилися на порталі"say7".

Як приготувати пиріг зі смородиною

Інгредієнти:

  • 200 г смородини;
  • 100 г вершкового масла;
  • 150 г цукру;
  • 2 ч. л. ванільного цукру;
  • 2 яйця;
  • 300-350 г борошна;
  • 5 г розпушувача;

Крем

  • 200 г сметани (15-20%);
  • 100-150 г цукру;

Спосіб приготування:

  1. Масло розтерти з цукром та ванільним цукром.
  2. Додати яйця, перемішати.
  3. Додати розпушувач та борошно, замісити не дуже круте тісто.
  4. Тісто викласти в змащену маслом форму, зробити бортики.
  5. Викласти на тісто морожену смородину, розрівняти.
  6. Випікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин.
  7. Тим часом приготувати заливку, збивши сметану із цукром.
  8. Пиріг вийняти з духовки та ще гарячим полити сметанним кремом.
  9. Залишити охолонути й поставити в холодильник на 3-4 години.

А якщо ви любите ягідні пироги, рекомендуємо приготувати його з малиною. Ягідки малини роблять пиріг соковитим та надають випічці літній колорит.