Пісочна основа та легка кислинка: з’ївши цей пиріг, близькі оближуть тарілки
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 8848
Тонке, ніжне тісто, кисленька ягода, соковитий крем
Найсмачніші ягідні пироги можна випікати навіть узимку, якщо ви встигли заморозити на зиму ягоди. Або їх легко можна купити в магазині.
Така випічка повертає в літо, дозволяючи насолодитися багатим смаком смородини, хрумким тістом і смачною сметанною заливкою. А рецептом з нами поділилися на порталі"say7".
Як приготувати пиріг зі смородиною
Інгредієнти:
- 200 г смородини;
- 100 г вершкового масла;
- 150 г цукру;
- 2 ч. л. ванільного цукру;
- 2 яйця;
- 300-350 г борошна;
- 5 г розпушувача;
Крем
- 200 г сметани (15-20%);
- 100-150 г цукру;
Спосіб приготування:
- Масло розтерти з цукром та ванільним цукром.
- Додати яйця, перемішати.
- Додати розпушувач та борошно, замісити не дуже круте тісто.
- Тісто викласти в змащену маслом форму, зробити бортики.
- Викласти на тісто морожену смородину, розрівняти.
- Випікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин.
- Тим часом приготувати заливку, збивши сметану із цукром.
- Пиріг вийняти з духовки та ще гарячим полити сметанним кремом.
- Залишити охолонути й поставити в холодильник на 3-4 години.
А якщо ви любите ягідні пироги, рекомендуємо приготувати його з малиною. Ягідки малини роблять пиріг соковитим та надають випічці літній колорит.