Замочіть каструлю з цим засобом і зачекайте: незвичайний спосіб позбутися їжі, що пригоріла

Читать на русском
Автор
17157
Терти брудний посуд не доведеться
Терти брудний посуд не доведеться. Фото freepik.com

Дізнайтеся, як легко видалити їжу, що пригоріла, з посуду

Очищення каструлі, що пригоріла, — одне зі стомливих завдань. Для миття зазвичай використовується покупна хімія, або саморобні натуральні засоби. Іноді нагар здається так складно видалити, що господарі вирішують викинути посуд.

Насправді є несподіваний, але ефективний спосіб очистити каструлю, що пригоріла. При цьому не доведеться довго терти посуд. Нагар відпаде сам. Хитрістю поділилися у TikTok.

Як почистити каструлю, що пригоріла, не докладаючи зусиль

Для очищення сильно забрудненого посуду рекомендується використовувати продукт, який є у будинках з електросушаркою. Йдеться про серветки для сушіння. Вони виготовлені з матеріалу, до складу якого входять інгредієнти, що сприяють розм’якшенню і видаленню бруду і жиру, що прилип до посуду.

При замочуванні ці елементи допомагають розчинити їжу, що пригоріла.

Процес очищення таким методом дуже простий:

  1. Наповніть каструлю водою. Вона повинна покрити шар пригорілої їжі.
  2. Додайте засіб для миття посуду.
  3. Покладіть 2 серветки для сушіння білизни.
  4. Залишіть каструлю відмокати на 60 хвилин.
  5. Через годину злийте брудну воду, видаліть серветки та прополощіть посуд.

Якщо каструля дуже брудна, можна залишити її з серветками на ніч, а також накрити ємність кришкою.

Інші способи очищення пригорілої каструлі

Якщо у вас немає під рукою сушильних листів, можна використовувати інші альтернативні методи. Один з них – використовувати білий оцет, який можна додати в ємність та залишити там на ніч. До ранку прилиплі залишки їжі повинні розчинитися, і достатньо промити посуд великою кількістю води, щоб каструля стала чистою.

Також можна використовувати харчову соду. Для цього достатньо додати столову ложку порошку чашку води, а потім вилити суміш в каструлю. Залишіть на годину, потім обережно протріть посуд губкою, щоб видалити залишки бруду.

Раніше "Телеграф" розповідав, як очистити духовку після приготування їжі. Відскребати продукти, що пригоріли, не доведеться.