Заблищить як нова: як прибрати нагар у каструлі підручними засобами легко та просто

Читать на русском
Автор
24179
Запах їжі, що пригоріла, нікому не подобається
Запах їжі, що пригоріла, нікому не подобається

Ефективні натуральні методи допоможуть відновити зовнішній вигляд посуду

Багато хто з нас стикався з ситуацією, коли їжа пригоряє в посуді з нержавіючої сталі через неуважність або надто сильний вогонь. Цей неприємний запах горілої їжі може наповнити всю кухню.

Разом з французьким виробником CRISTEL ми пропонуємо вам найефективніші методи відновлення блиску пригорілого посуду з нержавіючої сталі. Це натуральні методи без використання хімічних засобів.

Як очистити нагар усередині каструлі – три методи

У першому з них передбачається застосування звичайної соди:

  • потрібно залити соду водою до консистенції, схожої на пасту;
  • потім нанести достатню кількість, щоб покрити пригорілі місця посуду;
  • прокип’ятити протягом 3-5 хвилин, щоб паста подіяла;
  • і дати охолонути.

Після цього потрібно добре, з зусиллям протерти місця, що пригоріли, неабразивною мочалкою, поки не зникне нагар. Ще легше буде очистити ділянки, що пригоріли, якщо ви залишите на них пасту на 8-10 годин, наприклад, на ніч, і протрете каструлю вранці.

Білий оцет також чудово справляється із цим завданням. Змішайте оцет з водою у співвідношенні один до одного, додайте соду, дайте активізуватися розчину, прокип’ятіть посуд 10-15 хвилин, охолодіть і ретельно промийте.

Ще один ефективний метод – це використовувати лимонну кислоту. Спробуйте засипати 2-3 ложки порошку в посуд і залити окропом. Дайте розчину подіяти протягом пів години. Після цього добре протріть ділянки посуду, що пригоріли.

Крім того, важливо пам’ятати кілька порад: не відкладайте очищення посуду, що пригорів, уникайте абразивних засобів, використовуйте м’які матеріали для очищення, які не подряпають поверхню, і ретельно прополощіть посуд після чищення.

Раніше ми розповідали, як почистити плиту від будь-яких плям. З цим лайфхаком чистка плити спрощується у рази.