Ці помилки робили всі: чим заборонено протирати екран телефону

Читать на русском
Автор
810
Ви точно робили це зі своїм телефоном
Ви точно робили це зі своїм телефоном. Фото Freepik

Цими засобами не можна протирати дисплей смартфона

Іноді телефон потрібно протирати — як задню панель, так і екран. Причому екран навіть частіше, оскільки використовуємо його регулярно. Однак, не всі засоби підходять для очищення дисплея. Ми вже розповідали, як прискорити зарядку телефону, а сьогодні ділимося, чим заборонено протирати екран пристрою, щоб не пошкодити його.

Не всі засоби догляду за телефоном підходять, а деякі взагалі шкодять гаджету, пише cnet.com. Швидше за все деяких помилок ви вже припускалися, але варто припинити це робити.

Чим заборонено протирати екран телефону

Жорстка тканина

Не можна протирати телефон об свій одяг, щоб стерти відбитки або дрібні краплі рідини. Якщо бавовняна футболка ще більш-менш безпечна, то джинси та інші грубі тканини можуть зіпсувати екран вашого гаджета.

Побутова хімія

Будь-яка побутова хімія є небезпечною для смартфона. Навіть розведений засіб для миття посуду може пошкодити захисний олеофобний шар дисплея. А порошкоподібні засоби взагалі під забороною, бо ними можна подряпати екран.

Дезінфікуючі засоби

Дезінфікуючі засоби, які використовуються в побуті, такі як, наприклад, перекис водню або хлоргексидин, можуть сильно нашкодити вашому телефону. Навіть спиртові антисептики не варто використовувати для протирання дисплея.

Зубна паста

Ви могли бачити в мережі "лайфхаки", де екран протирають зубною пастою, і вона нібито прибирає подряпини з екрана телефону. Однак, насправді застосування зубної пасти може лише нашкодити телефону, особливо якщо в її складі є абразивні частинки.

Раніше "Телеграф" розповідав, як увімкнути на телефоні "режим читання" і навіщо він потрібний. Покрокова інструкція.