Так гарбуз ви ще не готували: рецепт, який точно буде у вас у закладках

Читать на русском
Автор
5866
Суп виходить апетитним та ароматним
Суп виходить апетитним та ароматним. Фото shuba.life

Справжній подарунок любителям гарбуза

Гарбуз — це не тільки з дитинства улюблена каша за бабусиним рецептом. Це ще й неймовірно корисний гарбузовий суп-пюре.

Рецепт, яким ми з вами поділимося, відрізняється простотою у приготуванні та цікавим складом інгредієнтів. На відміну від класичного крем-супу з гарбуза, готувати ми його будемо з імбиром та яблуком. Саме ці продукти додадуть першій страві незвичайної пікантності.

Як приготувати суп-пюре із гарбуза з імбирем

Інгредієнти на 4 порції:

  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • часник – 2 зубчики;
  • гарбуз – 600 г;
  • овочевий бульйон – 0,5 літра;
  • тертий корінь імбиру – 4 ч. л.;
  • яблуко – 1 шт.;
  • оливкова олія – 2 ч.л.;
  • кайенський перець — щіпка;
  • сіль — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Гарбуз чистимо і нарізаємо великими кубиками одного розміру, відправляємо їх в киплячий овочевий бульйон.
  2. Цибулю та часник чистимо, дрібно нарізаємо, смажимо на сковороді з оливковою олією до готовності. Разом з імбиром відправляємо у каструлю з гарбузом.
  3. Майбутній суп солимо, перчимо накриваємо кришкою та варимо до м’якості гарбуза. За допомогою занурювального блендера пюруємо страву.
  4. Яблуко чистимо, нарізаємо тонкою соломкою.
  5. Готовий суп розливаємо по тарілках, прикрашаємо яблучними "соломинками" та подаємо до столу.

А ще з гарбуза можна приготувати смачний пиріг із шоколадом. Вам точно сподобається.