Так гарбуз ви ще не готували: рецепт, який точно буде у вас у закладках
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 5866
![Суп виходить апетитним та ароматним](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/2/7e/ebe43d18-ee5c5ce7836416978a7e5ee4b4f817e2.jpg?v=1567_1)
Справжній подарунок любителям гарбуза
Гарбуз — це не тільки з дитинства улюблена каша за бабусиним рецептом. Це ще й неймовірно корисний гарбузовий суп-пюре.
Рецепт, яким ми з вами поділимося, відрізняється простотою у приготуванні та цікавим складом інгредієнтів. На відміну від класичного крем-супу з гарбуза, готувати ми його будемо з імбиром та яблуком. Саме ці продукти додадуть першій страві незвичайної пікантності.
Як приготувати суп-пюре із гарбуза з імбирем
Інгредієнти на 4 порції:
- цибуля ріпчаста — 1 шт.;
- часник – 2 зубчики;
- гарбуз – 600 г;
- овочевий бульйон – 0,5 літра;
- тертий корінь імбиру – 4 ч. л.;
- яблуко – 1 шт.;
- оливкова олія – 2 ч.л.;
- кайенський перець — щіпка;
- сіль — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Гарбуз чистимо і нарізаємо великими кубиками одного розміру, відправляємо їх в киплячий овочевий бульйон.
- Цибулю та часник чистимо, дрібно нарізаємо, смажимо на сковороді з оливковою олією до готовності. Разом з імбиром відправляємо у каструлю з гарбузом.
- Майбутній суп солимо, перчимо накриваємо кришкою та варимо до м’якості гарбуза. За допомогою занурювального блендера пюруємо страву.
- Яблуко чистимо, нарізаємо тонкою соломкою.
- Готовий суп розливаємо по тарілках, прикрашаємо яблучними "соломинками" та подаємо до столу.
А ще з гарбуза можна приготувати смачний пиріг із шоколадом. Вам точно сподобається.