Підлога засяє чистотою: прості лайфхаки допоможуть у цьому

Читать на русском
Автор
4860
Підлога засяє
Підлога засяє. Фото museum-design.ru

Важливо регулярно підтримувати чистоту в будинку

Щоб підлога була чистою, господині миють її регулярно, а не тільки після свят, коли на підлозі багато блискіток. Однак нерідко буває, що після генерального прибирання вже дуже швидко помітні сліди пилу або плям на, здавалося б, чистій плитці.

Щоб полегшити собі завдання та довше зберегти чистоту, необхідно запам’ятати прості лайфхаки. Ними поділилися на порталі "Бєлновини".

Як правильно мити підлогу

Перш ніж почати мити підлогу, необхідно вручну зібрати все видиме сміття і протерти підлогу вологою ганчіркою, щоб зібрати пил і дрібні частинки сміття. Крім того, натерти складні плями спеціальним засобом для чищення, щоб спростити роботу під час основного миття.

Тільки після цього можна приступати до більш ретельного збирання. Для цього потрібно налити у відро теплу воду та додати туди трохи оцту – він добре очищає поверхню та видаляє бактерії. Для миття підлоги найкраще підійдуть ганчірки з мікрофібри, оскільки вони утримують бруд і вологу, а також забезпечують глибше очищення.

Під час миття підлоги з ламінату рекомендується рухатися "змійкою", щоб уникнути попадання вологи в стики. Для дерев’яної підлоги потрібно взяти собі за звичку натирати її спеціальним маслом для дерева – це допоможе зберегти блиск та захистити від вологи. При цьому міжплиткові щілини легко можна почистити за допомогою старої зубної щітки.

Раніше "Телеграф" розповідав, як позбутися голок, що обпали з ялинки. Завдяки невеликим хитрощам зібрати хвою з килима не складе особливих труднощів.