Насипте соду на килим: як легко зібрати хвою, що опала з ялинки

Читать на русском
Автор
1854
Хвоя
Хвоя. Фото freepik.com

Прибирання ялинкових голок не буде складним

Як би привабливо і святково не виглядали натуральні ялинки, який би приємний аромат не видавали, вони мають недолік. Новорічне дерево має властивість втрачати хвою, навіть попри правильний догляд за ним. Соснових голок, що впали на килим, дуже складно позбутися.

Найкращим способом видалити хвою з килима може здатися пилотяг. Але насправді це не так. Пилосмок не може захопити всі голки, що застрягли між волокнами килима, а по-друге, процес збирання хвоїнок може зіпсувати техніку.

Проте позбутися ялинкових голок допоможуть інші предмети, які з легкістю можна знайти вдома, пише Yorkshiretimes.

Як легко прибрати хвою з килима

Скотч або липка стрічка. Оберніть руку стрічкою липкою стороною назовні й рухами, що поплескують, зберіть хвою з килима. Якщо у вас дуже чутлива шкіра, працюйте у рукавичках.

Валик для видалення ворсу. Просто прокатайте валик по килиму. Соснові голки повинні налипнути на поверхню.

Харчова сода. Несподіваний, але дуже ефективний спосіб видалення хвої з ялинки. Якщо посипати соду на килим у тому місці, де насипані соснові голки, а потім використовувати валик для видалення ворсу, або навіть віник із совком, прибирання буде більш ефективним.

Ну а для того, щоб попередити проблему зі збиранням хвої, що обсипалася, використовуйте спеціальну спідницю під ялинку. Тканина не тільки закриє підставку або відро, але і з неї буде легше прибрати голки, що впали.

Раніше "Телеграф" розповідав, як "розпушити" штучну ялинку. Вона виглядатиме не гірше за справжню.