Як позбавитися від блискіток після свята: працюючі засоби

Читать на русском
Автор
1246
Після свята блискучі частинки можна знайти будь-де
Після свята блискучі частинки можна знайти будь-де. Фото Pexels

Традиційними засобами блискіток не позбутися

Хлопавки, мішура, конфетті, блискітки створюють яскраву атмосферу свята. Але свята закінчуються, а дрібні сяючі елементи залишаються на всіляких поверхнях у будинку.

Позбутися дрібних блискіток не так і легко, але цілком реально, якщо слідувати інструкції. Про те, як прибрати наслідки свята, пише Mollymaid.

Як очистити блискітки з твердих поверхонь

Щоб очистити блискітки з твердих поверхонь, таких як столи, дерев’яна підлога, столи та стільниці, професіонали рекомендують використовувати вологу губку та велику миску з водою. Акуратно протріть блискітки вологою губкою, потім вичавіть її в миску з водою і повторюйте, поки поверхня не стане чистою.

Для видалення блискіток чудово підходить пластилін Play-Doh. Використовуючи цей засіб до прибирання можна залучити й дітей. Вдавлюйте пластилін у блискітки доти, доки поверхня Play-Doh не покриється блискучим матеріалом. Потім беріть чистий шматок пластиліну. Повторюйте, доки блискітки повністю не вберуться.

За допомогою ватних кульок можна зібрати блискітки в купу, а потім акуратно викинути їх у відро для сміття.

Як очистити блискітки з килимів та килимових покриттів

Тільки не використовуйте пилотяг. Мало того, що він не допоможе зібрати блискітки, так ще й сам забрудниться дрібними частинками й "розноситиме" їх по кімнатах. Натомість просто промокніть килим вологим паперовим рушником. За потреби повторіть процедуру ще раз.

Як прибрати блискітки з одягу та м’яких меблів

Один із методів, який успішно працює для видалення блискіток з одягу, — це використання валика для ворсу у вигляді липкої стрічки. Ви також можете обернути скотч навколо руки липкою стороною назовні й рухами, що поплескують, зібрати на нього блискітки.

Як прибрати блискітки з волосся

Якщо миття шампунем не допомогло, спробуйте наступне: нанесіть лак для волосся на паперовий рушник і промокніть всі місця, де блискітки прилипли до волосся. Лак для волосся забезпечить достатню липкість, щоб прибрати блиск з волосся та шкіри голови.

Раніше "Телеграф" розповідав, як позбутися голок, що обпали з ялинки. Завдяки невеликій хитрощі зібрати хвою з килима не складе особливих труднощів.