Замісили тісто — і можна ставити чайник: найлінивіший рецепт хачапурі

Читать на русском
Автор
25226
П’ять хвилин – і сніданок на столі Новина оновлена 03 січня 2024, 14:58
П’ять хвилин – і сніданок на столі. Фото food.znaj.ua

Відмінний варіант для швидкого сніданку чи перекусу

Ароматний, ніжний хачапурі – смачна та ароматна випічка з Грузії. Здається, що готувати її неймовірно важко — спочатку потрібно замісити тісто, відправити в духовку і чекати, доки випічка приготується.

Якщо не хочеться довго стояти на кухні і включати духовку, допоможе лінивий рецепт Shuba. Для такого хачапурі вам потрібно буквально пару хвилин часу та кілька інгредієнтів. Спробуйте — і цю грузинську смакоту ваші близькі проситимуть щодня.

Як приготувати ледаче хачапурі на сковороді

Інгредієнти:

  • молоко — 200 г;
  • яйце куряче, велике — 1 шт.;
  • сіль — до свого смаку;
  • сир сулугуні — 180 г;
  • масло вершкове 73% — 30 г;
  • борошно — 150 г.

Спосіб приготування:

  1. У великій мисці змішуємо молоко і яйця до однорідного стану.
  2. В отриману масу додаємо сіль та борошно, перемішуємо всі інгредієнти. Туди ж відправляємо натертий на великій тертці сир сулугуні, знову перемішуємо все до однорідного стану.
  3. Розігріваємо сковороду з олією, викладаємо підготовлене тісто і смажимо до золотистої скоринки з обох боків.

До речі, хачапурі можна подати із супом-харчо по-грузинськи. У вас вийде по-грузинськи смачно.