Неймовірний маринований салатик: готуйте одразу потрійну порцію

Читать на русском
Автор
666
Секрет — у використанні сухофруктів
Секрет — у використанні сухофруктів. Фото Файні рецепти

Чудова закуска або гарнір

Ми ділились рецептом чудового маринованого оселедця. Тепер розповідаємо, як приготувати дуже смачний салат з фіолетової капусти.

На порталі "Файні рецепти" пропонують попередньо замаринувати капусту з оцтом і прянощами, щоби пом’якшити її смак. А для яскравого акценту додати різні види сухофруктів.

Інгредієнти:

  • 500 г синьої капусти
  • 1 ч. л. фруктового оцту
  • 5 шт кураги
  • 1 соковите яблуко
  • 5 шт сушеного інжиру
  • 5 шт некопченого чорносливу без кісточок
  • 1 ст. л. рослинної рафінованої олії
  • жменя нарізаних волоських горіхів
  • щіпка цукру
  • кмин

сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Капусту дрібно нашаткувати. Яблуко тонко нарізати.
  2. У мисці ретельно перемішати капусту з оцтом, сіллю та перцем. Накрити і відставити на 2 години.
  3. Через 2 години додати до капусти нарізані сухофрукти, яблуко, кмин, цукор і скропити олією.
  4. До смаку посолити, поперчити і додати нарубані волоські горіхи. Горіхи можна попередньо обсмажити на сухій сковороді — так вони будуть ароматнішими.

Щоб салат вийшов більш апетитним, можна використовувати різні види сухофруктів. Наприклад, можна додати ще 10 шт родзинок. Це ідеальний гарнір до свинини або білого м’яса, приміром, чудово пасуватиме буженина з курячої грудки. Ми розповідали, як її приготувати.