Кожен шматочок буде танути в роті: найпростіший рецепт солоного сала
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 30451
Це класичний спосіб засолити шматочок сала
Сало — це смачний і корисний продукт, який можна засолити в домашніх умовах. Для цього не потрібно багато часу і зусиль, а результат обов'язково порадує вас.
Простим класичним рецептом поділились на pixelinform. Він потребує мінімальної кількості спецій — буквально нічого зайвого.
Інгредієнти:
- 1 кг сала
- 200 г солі
- 20 г чорного меленого перцю
- 1/2 головки часнику
Спосіб приготування:
- Приготуйте суміш з солі та перцю. Також почистіть, пропустіть через прес або будь-яким іншим чином подрібніть часник. Змішайте часникову масу зі спеціями.
- У контейнер викладіть половину суміші спецій. В один шар покладіть шматочки сала.
- Зверху засипте рештою солі та спецій. Закрийте контейнер кришкою і поставте в холодильник на 3 дні.
Цей найкласичніший рецепт, який можна вдосконалювати до вашого смаку. Для більш насиченого смаку можна додати в суміш спецій трохи паприки, лаврового листя або інших спецій, які вам подобаються.
Також, якщо ви хочете отримати оригінальний смак, то шматочки сала можна попередньо обваляти в цукрі і залишити на кілька годин у холодильнику. Потім цукор потрібно змити, просушити сало — і можна переходити до засолювання.
Якщо раптом виявилось, що ви пересолили сало — не біда. Ми розповідали, як це виправити.