Кожен шматочок буде танути в роті: найпростіший рецепт солоного сала

Читать на русском
Автор
30451
Мабуть, найпростіший спосіб засолення сала
Мабуть, найпростіший спосіб засолення сала. Фото Freepik

Це класичний спосіб засолити шматочок сала

Сало — це смачний і корисний продукт, який можна засолити в домашніх умовах. Для цього не потрібно багато часу і зусиль, а результат обов'язково порадує вас.

Простим класичним рецептом поділились на pixelinform. Він потребує мінімальної кількості спецій — буквально нічого зайвого.

Інгредієнти:

  • 1 кг сала
  • 200 г солі
  • 20 г чорного меленого перцю
  • 1/2 головки часнику

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте суміш з солі та перцю. Також почистіть, пропустіть через прес або будь-яким іншим чином подрібніть часник. Змішайте часникову масу зі спеціями.
  2. У контейнер викладіть половину суміші спецій. В один шар покладіть шматочки сала.
  3. Зверху засипте рештою солі та спецій. Закрийте контейнер кришкою і поставте в холодильник на 3 дні.

Цей найкласичніший рецепт, який можна вдосконалювати до вашого смаку. Для більш насиченого смаку можна додати в суміш спецій трохи паприки, лаврового листя або інших спецій, які вам подобаються.

Також, якщо ви хочете отримати оригінальний смак, то шматочки сала можна попередньо обваляти в цукрі і залишити на кілька годин у холодильнику. Потім цукор потрібно змити, просушити сало — і можна переходити до засолювання.

Якщо раптом виявилось, що ви пересолили сало — не біда. Ми розповідали, як це виправити.