Подорожуємо з філіжанкою пікантної кави: один ковток — і ви на Сході

Читать на русском
Автор
693
Традиційний для Ємену напій
Традиційний для Ємену напій. Фото shuba.life

Насолода, пікантність і аромат — все це в одній чашці

Без ароматної кави важко уявити собі сніданок. Рецептів напою — неймовірна безліч: ми готуємо його з мускатним горіхом і апельсином, з лимоном і гвоздикою, з халвою і навіть сіллю.

Сьогодні разом із Shuba розповімо, як приготувати каву під назвою кішр – традиційний єменський гарячий напій. У єменців він має велике значення в єменській культурі як справжній вияв гостинності. У його складі всього чотири інгредієнти, а готується він швидко та просто. За бажанням до нього можна додати корицю або мускатний горіх. Єдиний нюанс – перед вживанням необхідно дати кави трохи постояти, помел осів на дно.

Як приготувати єменську солодку імбирну каву.

Інгредієнти:

  • кава мелена — 4 ч. л.;
  • імбир мелений — 1.5 ч. л.;
  • вода — 1 склянка;
  • цукор — 4 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. У турці змішуємо всі необхідні інгредієнти та заливаємо водою.
  2. Турку ставимо на вогонь, доводимо суміш до кипіння та знімаємо її з вогню.
  3. Як тільки кава перестане пінитися, повертаємо її знову на плиту і даємо закипіти повторно. Після цього знімаємо з вогню і знову все повторюємо.

Готовий напій наливаємо в чашку і подаємо з улюбленим десертом. Смачного!