Подорожуємо з філіжанкою пікантної кави: один ковток — і ви на Сході
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 693
Насолода, пікантність і аромат — все це в одній чашці
Без ароматної кави важко уявити собі сніданок. Рецептів напою — неймовірна безліч: ми готуємо його з мускатним горіхом і апельсином, з лимоном і гвоздикою, з халвою і навіть сіллю.
Сьогодні разом із Shuba розповімо, як приготувати каву під назвою кішр – традиційний єменський гарячий напій. У єменців він має велике значення в єменській культурі як справжній вияв гостинності. У його складі всього чотири інгредієнти, а готується він швидко та просто. За бажанням до нього можна додати корицю або мускатний горіх. Єдиний нюанс – перед вживанням необхідно дати кави трохи постояти, помел осів на дно.
Як приготувати єменську солодку імбирну каву.
Інгредієнти:
- кава мелена — 4 ч. л.;
- імбир мелений — 1.5 ч. л.;
- вода — 1 склянка;
- цукор — 4 ч. л.
Спосіб приготування:
- У турці змішуємо всі необхідні інгредієнти та заливаємо водою.
- Турку ставимо на вогонь, доводимо суміш до кипіння та знімаємо її з вогню.
- Як тільки кава перестане пінитися, повертаємо її знову на плиту і даємо закипіти повторно. Після цього знімаємо з вогню і знову все повторюємо.
Готовий напій наливаємо в чашку і подаємо з улюбленим десертом. Смачного!