"Крем брюле" навпаки: улюблений кавовий пиріг гарячих іспанців

Читать на русском
Автор
13763
Пиріг вийде з ніжним та вишуканим смаком
Пиріг вийде з ніжним та вишуканим смаком. Фото vazhnoznat.com

Смачніше за всіх інших десертів

Якщо ви любитель найніжнішого тірамісу або кавових кексів, напевно вам сподобається улюблений іспанцями кавовий пиріг флан. Він славиться своїм дуже ніжним та вишуканим смаком.

Флан ще називають "крем-брюле навпаки". Вся річ у тому, що готують його з карамеллю на дні форми, але при перевертанні десерту вся насолода виявляється зверху. Ви точно оціните цей незвичайний смак та оригінальну подачу. А рецептом ділиться OBOZ.UА.

Як приготувати кавовий пиріг з іспанським рецептом

Інгредієнти:

  • цукор — 120 г +50 г;
  • вода — 2 ст. л.;
  • молоко — 500 мл;
  • яйця — 3 шт.

Спосіб приготування:

  1. У каструлю змішуємо цукор з водою, ставимо на вогонь і варимо сироп до яскравого бурштинового кольору. Отриману карамель виливаємо в інший посуд і розподіляємо по дну та трохи по стінках.
  2. В окрему каструлю вливаємо молоко та підігріваємо до гарячого стану, туди ж додаємо ванілін.
  3. За допомогою міксера або вінчика до однорідного стану збиваємо яйця із цукром. В отриману масу вливаємо гаряче молоко, постійно помішуючи, щоб не утворювались грудочки. Суміш через сито відправляємо в посуд із застиглою карамеллю.
  4. Беремо додатковий посуд більшого розміру, ніж заповнений кремом. У неї наливаємо окріп і ставимо місткість із кремом у цю воду. Все відправляємо в духовку на 45 хвилин за температури 160 градусів.
  5. Через зазначений час дістаємо флан, остуджуємо за кімнатної температури та перевертаємо на блюдо таким чином, щоб карамель виявилася вгорі.

Подаємо флан з пікантною кавою з мускатним горіхом і насолоджуємось. Смачного!