Якщо вдома немає турки: хитрощі, яким позаздрять навіть бариста

Читать на русском
Автор
40786
Поради досвідчених кавоманів
Поради досвідчених кавоманів. Фото shuba.life

Ваша кава буде смачною і без турки

Ароматна кава, що бадьрить — улюблений багатьма напій. Звичайно, значна частина людей воліє розчинну каву, але мільйони людей воліють заварювати її в турці.

У кожного кавомана є улюблені та перевірені рецепти приготування кави, і його вибір залежить від смаку та уподобань. Але що робити, якщо турки не було під рукою? Разом із "Главредом" поділимося, як заварювати мелену каву без турки.

Як заварити мелену каву без турки

Найбільш "ледачий" рецепт приготування кави у разі відсутності турки — кава в чашці. Він вимагає особливих зусиль, тому багатьом сподобається.

Щоб заварити каву в чашці, потрібно засипати мелену каву в чашку і залити до країв гарячою водою. Варто почекати близько 3 хвилин та розмішати кавову "шапочку". Коли напій настоїться, потрібно процідити напій через ситечко і його можна вживати.

У разі відсутності турки прийде на допомогу металева каструля. Потрібно залити в неї необхідну кількість води, поставити на плиту, додати каву до смаку та включити швидкий вогонь. Після закипання напій потрібно проварити 2 хвилини, зняти з вогню та розлити по чашках.

Крім чашки та металевої каструлі вас може врятувати широка металева кружка та металева миска. Як бачите, відсутність турки – не привід відмовлятися від улюбленого напою.

Після заварювання кави не варто викидати гущавину в унітаз. Вона вам ще знадобиться.