Не викидайте апельсинову шкірку: простий рецепт добрива для орхідей

Читать на русском
Автор
16833
Приготуйте просте добриво для орхідей своїми руками
Приготуйте просте добриво для орхідей своїми руками. Фото Freepik

Орхідеї відразу оживуть і почнуть цвісти

У період новорічних свят усі ми налягаємо на цитрусові, в домі точно присутні апельсини та мандарини. Не поспішайте викидати на смітник шкірку від цих фруктів — з них можна зробити чудове добриво для орхідей. Ми вже розповідали, навіщо розмовляти з фікусом, а сьогодні ділимося, як приготувати апельсинову воду для поливу орхідей.

Досвідчені садівники знають, що апельсинова вода може стати чудовою альтернативою препарату "Аскорутин", у якому містяться вітаміни Р та С, пише ТСН. Приготовленою власноруч апельсиновою водою можна поливати орхідеї, від цього вони оживуть і почнуть активно цвісти.

Як приготувати апельсинову воду для поливу орхідей.

Для приготування добрива знадобиться шкірка лише одного апельсина. Поріжте її на дрібні шматочки і перетріть у блендері.

Потім залийте мікстуру 1 л води кімнатної температури і залиште настоятися на добу. Після цього воду потрібно процідити через марлю або дрібне сито.

Налийте апельсинову воду в ємність і поставте в неї горщик з орхідеєю так, щоб коріння було замочено. Достатньо настояти горщик з орхідеєю в апельсиновій воді 10 хвилин і коріння отримає усі необхідні поживні речовини. Після такого підживлення орхідея оживе і швидше почне цвісти.

Раніше "Телеграф" розповідав, як часто потрібно поливати взимку орхідею. Основні правила догляду за кімнатною рослиною.