Як часто поливати взимку орхідею: основні правила догляду за кімнатною рослиною

Читать на русском
Автор
25548
Як доглядати за орхідеєю
Як доглядати за орхідеєю. Фото Freepik

Орхідея — дуже вимогливий у догляді вазон

Багато людей люблять мати вдома орхідеї, тому що це дуже красива квітуча рослина. Проте, орхідея — дуже вибагливий вазон, який потребує особливого догляду та режиму поливу. Ми вже розповідали, чим підживити згаслу орхідею в будинку, а сьогодні ділимося, як часто її треба поливати.

Правильний режим поливу є дуже важливим для орхідеї, пише Express.co.uk. Потрібно стежити, щоб коріння не пересихало, і щоб воно не загнивало від надлишку вологи.

Коріння орхідеї дуже вразливе до кореневої гнилі, якщо не встежити і вологи буде занадто багато, велика ймовірність, що ця гнилизна з’явиться. Так само навпаки, якщо коріння орхідеї регулярно недотримуватиме вологу, воно почне пересихати і рослина може загинути.

Експерти радять поливати квітку орхідеї з регулярністю приблизно раз на десять днів. Однак, щоразу перед тим, як поливати, перевіряйте ґрунт у горщику. При цьому потрібно враховувати, що грунт у горщику не повинен бути повністю сухим, трохи вологи в ньому все ж таки має бути.

Розрізняти, чи потрібна орхідеї волога можна також на вигляд коренів. Якщо вони виглядають м’якими та коричневими, значить ви перестаралися із зволоженням і коріння вкрилося коричневою гниллю. Здорове коріння орхідеї буде твердим, рихлим і білим. Ознакою зайвого зволоження також може бути листя, якщо воно мляве і почало жовтіти.

Раніше "Телеграф" розповідав про хитрий прийом досвідчених квітникарів, як зробити орхідею пишнішою. Дізнайтесь, чим її потрібно поливати.