Як приготувати віденський шніцель: рецепт

Читать на русском
Автор
1233
Як приготувати віденський шніцель: рецепт (зображення створено за допомогою ШІ)
Як приготувати віденський шніцель: рецепт (зображення створено за допомогою ШІ)

Ми підкажемо, як зробити спавжній віденській шніцель

Віденський шніцель — це класична австрійська страва, яка складається з тонкого шматка м'яса, обваляного в паніровці і обсмаженого в маслі. Він має хрустку скоринку і ніжне соковите м'ясо.

Ця страва вважається дуже складною у приготуванні, але насправді вона не така вже й страшна. Головне — дотримуватися всіх правил і тонкощів.

Інгредієнти:

  • 500 г телятини (вирізка або філе)
  • 2 яйця
  • 100 г панірувальних сухарів
  • 100 г борошна
  • сіль, перець за смаком

Приготування:

  1. М'ясо ретельно промийте і обсушіть.
  2. Наріжте м'ясо тонкими шматками, товщиною не більше 1 см.
  3. Відбийте м'ясо до товщини 0,5 см.
  4. Посоліть і поперчіть м'ясо з обох сторін.
  5. У глибокій мисці збийте яйця.
  6. У окремій мисці змішайте панірувальні сухарі.
  7. Обваляйте м'ясо в борошні, потім в яйцях, а потім в панірувальних сухарях.
  8. Розігрійте масло на сковороді до високої температури.
  9. Обсмажте шніцель з двох сторін до золотистого кольору.
  10. Подавайте шніцель гарячим з картопляним пюре, салатом або зеленню.

Щоб шніцель вийшов ідеальним, дотримуйтеся наступних порад:

  • Використовуйте свіже м'ясо без прожилок.
  • Відбивайте м'ясо обережно, щоб не порвати його.
  • Не пересолюйте м'ясо, адже панірувальні сухарі також містять сіль.
  • Обсмажуйте шніцель на сильному вогні, щоб він швидко приготувався і не встиг виділити сік.

Спробуйте приготувати цей рецепт віденського шніцеля і переконайтеся, що це не так складно, як здається. Впевнені, що ви будете задоволені результатом.

До речі, в Азії котлети панірують навіть у кокосовій стружці. А ми ж кладемо її в десерти — наприклад, у домашнє Рафаелло.