![Як приготувати віденський шніцель: рецепт (зображення створено за допомогою ШІ)](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/5/77/1e014683-b3661c363e6252de9bd2f496d0ae4775.jpg?v=4405_1)
Ми підкажемо, як зробити спавжній віденській шніцель
Віденський шніцель — це класична австрійська страва, яка складається з тонкого шматка м'яса, обваляного в паніровці і обсмаженого в маслі. Він має хрустку скоринку і ніжне соковите м'ясо.
Ця страва вважається дуже складною у приготуванні, але насправді вона не така вже й страшна. Головне — дотримуватися всіх правил і тонкощів.
Інгредієнти:
- 500 г телятини (вирізка або філе)
- 2 яйця
- 100 г панірувальних сухарів
- 100 г борошна
- сіль, перець за смаком
Приготування:
- М'ясо ретельно промийте і обсушіть.
- Наріжте м'ясо тонкими шматками, товщиною не більше 1 см.
- Відбийте м'ясо до товщини 0,5 см.
- Посоліть і поперчіть м'ясо з обох сторін.
- У глибокій мисці збийте яйця.
- У окремій мисці змішайте панірувальні сухарі.
- Обваляйте м'ясо в борошні, потім в яйцях, а потім в панірувальних сухарях.
- Розігрійте масло на сковороді до високої температури.
- Обсмажте шніцель з двох сторін до золотистого кольору.
- Подавайте шніцель гарячим з картопляним пюре, салатом або зеленню.
Щоб шніцель вийшов ідеальним, дотримуйтеся наступних порад:
- Використовуйте свіже м'ясо без прожилок.
- Відбивайте м'ясо обережно, щоб не порвати його.
- Не пересолюйте м'ясо, адже панірувальні сухарі також містять сіль.
- Обсмажуйте шніцель на сильному вогні, щоб він швидко приготувався і не встиг виділити сік.
Спробуйте приготувати цей рецепт віденського шніцеля і переконайтеся, що це не так складно, як здається. Впевнені, що ви будете задоволені результатом.
До речі, в Азії котлети панірують навіть у кокосовій стружці. А ми ж кладемо її в десерти — наприклад, у домашнє Рафаелло.