До бутербродів або в нарізку: кращий спосіб засолювання червоної риби

Читать на русском
Автор
5017
Червона риба, засолена власноруч, виходить надзвичайно смачною
Червона риба, засолена власноруч, виходить надзвичайно смачною. Фото narodnakuhnya.cx.ua

Червона риба – найсмачніша закуска на новорічному столі

Новорічний стіл неможливо уявити без червоної риби. Її подають до столу, як закуску, роблять бутерброди або ж додають до салатів, на кшталт "Королівської шуби".

Аби зекономити кошти та при цьому скуштувати надзвичайно смачну рибку, пропонуємо засолити її самостійно. Рецептом засолювання із нами поділилися на порталі "Філіжанка кави".

Як засолити червону рибу

Інгредієнти:

  • філе сьомги – 1 кг;
  • сіль – 2 ст. л. (40-50 г);
  • цукор – 1 ст. л. (20-25 г);

Спосіб приготування:

  1. Філе сьомги очистити від луски, промити, просушити паперовим рушником.
  2. Видалити кістки та плавник, зрізати все зайве.
  3. Філе розрізати на порційні шматки.
  4. Цукор змішати з сіллю, присипати дно форми для засолювання.
  5. Викласти зверху шматки риби шкіркою донизу.
  6. Зверху посипати сумішшю солі та цукру, Обтерти руками з усіх боків.
  7. Форму накрити харчовою плівкою, поставити у холодильник, мінімум на 12 годин. За цей час риба стане малосольною. Через 24 години вона будет середнього засолу, а через 2-3 дні — буде солоною.
  8. За бажанням рибу можна промити від солі або залишити, як є.

Раніше ми писали, як приготувати вівсяномлинець з лососем та рикотою. Він виходить ніжним та поживним.