Гора рогаликів з одного яйця: рецепт найніжнішої випічки до чаю

Читать на русском
Автор
108926
Такі рогалики надзвичайно просто готуються
Такі рогалики надзвичайно просто готуються. Фото Бабусині рецепти

Ідеальні солодощі до чаю чи кави

Ми ділились рецептом чудового торта "Чорний принц". Тепер розповідаємо, як приготувати до чаю особливо ніжні рогалики. Їх секрет — у додаванні до тіста вершкового сиру.

Саме цей компонент створює неповторну текстуру готового тіста. Рецептом поділились на порталі Shuba.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне — 2 склянки (280 г)
  • Масло вершкове — 220 г
  • Вершковий сир — 220 г
  • Сіль — 1/2 ч. л.
  • Яйце куряче — 1 шт.
  • Цукор — до смаку
  • Варення — до смаку

Спосіб приготування:

  1. У мисці змішайте борошно і сіль. Додайте масло, вершковий сир і перебийте блендером до однорідності.
  2. Викладіть тісто на чисту поверхню і розділіть навпіл. З кожної половини сформуйте кулю, загорніть у плівку і відправте в холодильник на 2 години.
  3. Дістаньте тісто з холодильника і залиште при кімнатній температурі на 15 хвилин. Розігрійте духовку до 200°C і застеліть деко пергаментом.
  4. Розкатайте одну кулю тіста в тонкий пласт товщиною приблизно 0,5 см. Змастіть тісто варенням. Повторіть з другою кулею.
  5. Розріжте тісто на однакові трикутнички. З однієї кульки тіста можна отримати 8 трикутників. Починаючи з більшого кінця, згорніть кожен трикутник і викладіть на деко. Поставте в морозилку на 15 хвилин.
  6. Збийте яйце і змастіть ним охолоджені рогалики. Посипте цукром. Випікайте рогалики до золотистого кольору, приблизно 20 хвилин.

Варення можна використовувати будь-яке, але краще до цього рецепта пасує густе — воно не буде витікати з рогаликів. Також ми розповідали, як приготувати солодку ковбаску з кукурудзяних паличок.