Це важливо для шкіри: що потрібно терміново зробити з пензлями для макіяжу

Читать на русском
Автор
1096
Пензлі використовуються щодня
Пензлі використовуються щодня. Фото Pexels

Дізнайтеся, як потрібно правильно очищати пензлі для макіяжу

Пензлі для макіяжу — один з важливих аксесуарів, який можна знайти практично в кожній косметичці. Завдяки їм можна повною мірою використати потенціал косметики та зробити вдалий макіяж.

При цьому важливо пам’ятати, що пензлі для макіяжу необхідно регулярно ретельно очищати. Від їх стану залежить якість макіяжу та багато в чому — стан шкіри.

Раніше ми розповідали, як за допомогою макіяжу замаскувати темні кола під очима. Тепер же розповімо про те, як правильно доглядати пензлі для макіяжу.

Як мити пензлики для макіяжу

Для деяких людей макіяж – це щоденний ритуал, без якого вони не уявляють життя. Пензлі, як і одяг, брудняться, і їх необхідно утримувати в чистоті. Брудні інструменти шкідливі для шкіри, оскільки на їх поверхні накопичуються пил, шкірний жир, відмерлі клітини шкіри та бактерії, для яких таке середовище є практично ідеальним середовищем для розвитку. Тому необхідно двічі на тиждень ретельно їх мити.

У магазинах та аптеках можна придбати спеціальну рідину для чищення пензлів. Але можна обійтися і тими засобами, які є вдома.

  1. У глибоку миску налийте трохи води та опустіть у неї пензлі.
  2. Нанесіть на кожен аксесуар трохи мила або шампуню для волосся й обережно потріть.
  3. На завершення промийте кисті під слабким струменем води.
  4. Перед наступним використанням висушіть пензлі.

Якщо ваші аксесуари сильно забруднені або користуєтеся водостійкою косметикою, мила може бути недостатньо. У такій ситуації варто нанести на поверхню пензля трохи засобу для зняття макіяжу та трохи мила. Помасажувавши деякий час, як і у попередньому способі, промийте інструменти під водою.

Раніше "Телеграф" розповідав, чим можна замінити сухий шампунь. Завдяки одному продукту із кухні ви зможете заощадити на засобі для волосся.