Коли готуватимете, щільно закривайте вікна та двері: на запах цієї курочки збіжаться всі сусіди

Читать на русском
Автор
1105
Курочка виходить дуже незвичайною
Курочка виходить дуже незвичайною. Фото shuba.life

Вся хитрість у маринаді

Якщо не знаєте, що приготувати до сімейної вечері, тоді спробуйте пікантну та незвичайну курку по-марокканськи. Тим більше, що всі інгредієнти для такої екзотичної страви ви легко знайдете у найближчому магазині.

Ніжне м’ясо, пікантність цитрусових – це все можна сказати про цю страву. А щоб виділити страву, зробити її смак багатшим і надати нових відтінків, використовуйте різноманітні спеції. Але попереджаємо: при приготуванні закрийте всі вікна та двері, інакше на запах прибіжать сусіди.

Як приготувати курку по-марокканськи

Інгредієнти:

  • курячі стегенця — 3 шт.;
  • цибуля — 2 шт.;
  • лимон -1 шт.;
  • помідори консервовані (різані) — 500 г;
  • маслини без кісточок — 60-70 г;
  • оливки без кісточок — 60-70 г.

Для часникової пасти:

  • часник — 3-4 зубчики;
  • сіль — 50 г;
  • паприка — 1 ч. л.;
  • кмин -1 ч.л.;
  • оливкова олія — 50 мл.

Спосіб приготування:

  1. З стегенець дістаємо кісточку, зачищаємо жили, ділимо стегенця на дві частини і ретельно миємо.
  2. Для приготування часникової пасти очищаємо і дрібно нарізаємо часник, додаємо до нього паприку, кмин, оливкову олію та сіль. Все перемішуємо та перетираємо у ступці. Пастою натираємо м’ясо і відправляємо в холодильник на ніч.
  3. Лимон очищаємо від шкірки, нарізаємо кружальцями, посипаємо сіллю і відправляємо на ніч у холодильник.
  4. Через зазначений час розігріваємо сковороду з оливковою олією та розмарином та обсмажуємо м’ясо на великому вогні.
  5. Додаємо до курки дрібно нарізану цибулю, зменшуємо вогонь, сковороду накриваємо кришкою та смажимо до напівпрозорості цибулі.
  6. Відправляємо до м’яса солоний лимон, оливки, маслини, помідори, перемішуємо все накриваємо кришкою і продовжуємо готувати на маленькому вогні ще 30 хвилин.

Подаємо курку по-марокканськи з ситним салатом з картоплі, тунця та яєць і насолоджуємося. Смачного!