Коли готуватимете, щільно закривайте вікна та двері: на запах цієї курочки збіжаться всі сусіди
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 1105
![Курочка виходить дуже незвичайною](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/9/6d/9fbd5b32-7b7baa06bd6abab818e2cd75ceeea6d9.jpg?v=0420_1)
Вся хитрість у маринаді
Якщо не знаєте, що приготувати до сімейної вечері, тоді спробуйте пікантну та незвичайну курку по-марокканськи. Тим більше, що всі інгредієнти для такої екзотичної страви ви легко знайдете у найближчому магазині.
Ніжне м’ясо, пікантність цитрусових – це все можна сказати про цю страву. А щоб виділити страву, зробити її смак багатшим і надати нових відтінків, використовуйте різноманітні спеції. Але попереджаємо: при приготуванні закрийте всі вікна та двері, інакше на запах прибіжать сусіди.
Як приготувати курку по-марокканськи
Інгредієнти:
- курячі стегенця — 3 шт.;
- цибуля — 2 шт.;
- лимон -1 шт.;
- помідори консервовані (різані) — 500 г;
- маслини без кісточок — 60-70 г;
- оливки без кісточок — 60-70 г.
Для часникової пасти:
- часник — 3-4 зубчики;
- сіль — 50 г;
- паприка — 1 ч. л.;
- кмин -1 ч.л.;
- оливкова олія — 50 мл.
Спосіб приготування:
- З стегенець дістаємо кісточку, зачищаємо жили, ділимо стегенця на дві частини і ретельно миємо.
- Для приготування часникової пасти очищаємо і дрібно нарізаємо часник, додаємо до нього паприку, кмин, оливкову олію та сіль. Все перемішуємо та перетираємо у ступці. Пастою натираємо м’ясо і відправляємо в холодильник на ніч.
- Лимон очищаємо від шкірки, нарізаємо кружальцями, посипаємо сіллю і відправляємо на ніч у холодильник.
- Через зазначений час розігріваємо сковороду з оливковою олією та розмарином та обсмажуємо м’ясо на великому вогні.
- Додаємо до курки дрібно нарізану цибулю, зменшуємо вогонь, сковороду накриваємо кришкою та смажимо до напівпрозорості цибулі.
- Відправляємо до м’яса солоний лимон, оливки, маслини, помідори, перемішуємо все накриваємо кришкою і продовжуємо готувати на маленькому вогні ще 30 хвилин.
Подаємо курку по-марокканськи з ситним салатом з картоплі, тунця та яєць і насолоджуємося. Смачного!