Сніданок як у дитячому садку: ця сирна запіканка просто розтане у роті
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 15936
Близьких будити не доведеться — вони прокинуться від аромату
Неможливо уявити людину, яка відмовиться від шматочка ніжної сирної запіканки. Ця божественна страва родом з дитинства просто тане у роті. Це відмінний варіант корисного сніданку, і ситний перекус.
До того ж рецепт від Shuba ще й простий. Приготувати її можна буквально за півгодини, а все, що потрібно — просто змішати всі інгредієнти. Краще для такої запіканки брати сир з великою жирністю, жирною сметаною або домашніми вершками. Цукор можна замінити медом, за бажання також можна додати трохи родзинок, кураги або горіхів.
Як приготувати сирну запіканку
Інгредієнти на 8 порцій:
- сир кисломолочний – 1 кг;
- сметана — 80 г;
- яйце куряче, велике — 1 шт.;
- цукор — 60 г;
- манна крупа — 60 г;
- масло вершкове 82% — 80 г;
- цукор ванільний — 10 г.
Спосіб приготування:
- У мисці змішайте сир, манну та цукор, додайте ванільний цукор і все ретельно перемішайте.
- В отриману масу додайте розтоплене вершкове масло і сметану, вбийте яйце, перемішайте все до однорідного стану і залиште "відпочити" на 10 хвилин.
- Форму змастіть вершковим маслом, викладіть тісто, розрівняйте лопаткою і відправте в розігріту до 220 градусів духовку на півгодини.
Запіканку подавайте зі збитими вершками, варенням або шоколадною глазур’ю та ароматною кавою. Смачного.