Більше не купуватимете сир у магазині: ви приготуєте його із двох продуктів

Читать на русском
Автор
36260
Процес приготування настільки простий, що впорається навіть новачок
Процес приготування настільки простий, що впорається навіть новачок. Фото 1000.menu

Бюджетний, швидкий, з ніжною текстурою та приємним смаком

У багатьох сім’ях сир є одним із основних продуктів. Це не дивно, адже його можна їсти як самостійну страву, готувати сирники або додавати в випічку.

Сир дуже просто приготувати вдома самостійно і впорається з цим навіть новачок. А рецептом із нами поділилися на порталі "1000.menu".

Як приготувати сир

Інгредієнти:

  • молоко (цілісне жирне від 4% і вище) — 1 л;
  • яйця (великі) — 5 шт.;
  • лимонна кислота — 0.5 ч.л.;
  • сіль (або більше до смаку) — 0.25 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. У миску вбити яйця, всипати сіль, збити вінчиком до однорідності.
  2. У каструлю налити молоко, поставити на середній вогонь та нагріти при постійному помішуванні практично до кипіння, але не кип’ятити.
  3. У молоко вбити збиті яйця, всипати лимонну кислоту, перемішати вінчиком.
  4. Проварити на невеликому вогні, поки сирна маса не згорнеться: у молоці почнуть з’являтися згустки та сироватка.
  5. Коли на поверхні з’являться помітні сирні пластівці, вінчик необхідно замінити на ложку або лопатку і помішувати акуратно, щоб не пошкодити сирне зерно.
  6. Вимкнути вогонь. Вміст каструлі трохи охолодити при кімнатній температурі.
  7. Велике сито поставити на каструлю, накрити марлею.
  8. Акуратно вилити вміст каструлі, дочекатися, поки сироватка стече. Можна трохи придавити масу ложкою, але не розмішувати.
  9. Коли сир сформується у шматочок, його потрібно перекласти в лоток та поставити в холодильник.

А якщо ви любите сир, рекомендуємо приготувати пишну сирну ватрушку за рецептом "Телеграфа". Випічка здивує вас ароматом і приголомшливим смаком, що повертає дитинство.